Binnenkijken bij: Scholten Bloemen en Planten

Scholten Bloemen en Planten is al 50 jaar een begrip in Soest. Het karakteristieke pand aan de Middelwijkstraat, met plantenkas en binnenplaats, ademt sfeer.

Naast bloemen vind je er een ruim assortiment potten, vazen, servies, woonaccessoires en buitenplanten.

“De winkel is gevestigd in een oude boerderij”, vertelt eigenaresse Mirjam Scholten, die de zaak samen met haar man Hans runt. “Het is een echt familiebedrijf. Voorheen hadden mijn schoonouders de leiding. Naast dit hoofdfiliaal hebben we trouwens nog een tweede vestiging, Jasmijn Bloemen, in Winkelcentrum Soest-Zuid. Dat is een heel ander type winkel, strak en modern.”

Kwaliteit

“Wat de winkels gemeen hebben? Kwaliteit, want daar staan we voor. Elke ochtend rijdt Hans in alle vroegte naar de veiling om verse bloemen te kopen. Dat heeft ook als voordeel dat we gemakkelijk op wensen van klanten kunnen inspelen en de bloemen kunnen kopen waar zij naar vragen. Maar welk boeket de klant ook wenst, het moet vers zijn en goed gebonden. Ook aan de verpakking besteden we de nodigde aandacht. Daarmee creëren we een herkenbare uitstraling en maken we bloemen geven tot een feestje.”

Duurzame bloemist

Scholten Bloemen en Planten is sinds 2019 duurzaam gecertificeerd dat geldt ook voor het filiaal Jasmijn Bloemen. “Een groot deel van de bloemen die we verkopen is duurzaam geteeld. Daarnaast werken we duurzaam. Dat betekent dat we het milieu zo min mogelijk belasten door afval te scheiden, schoon te maken met milieuvriendelijke middelen en zo veel mogelijk energie besparen. We dragen dit actief uit, onder andere via social media. De reacties van klanten zijn positief!”