Binnenkijken bij: Pluk de dag

Geuren, kleuren en smaken: bij Pluk de Dag in het Zeeuwse Middelburg komt alles samen. Je vindt er niet alleen bloemen en planten, maar ook woonaccessoires en kunt in de aangrenzende brasserie ‘En dan … Is er Koffie’ terecht voor een vers bakkie mét lekkers.

Een bezoek aan de winkel van bloemist Frans Schrik is een ware sensatie. “Sinds elf jaar ben ik trotse eigenaar van Pluk de Dag. Vorig jaar verhuisden we naar ons huidige pand dat een oppervlakte van 400mheeft. Daarmee kreeg ik de ruimte mijn dromen waar te maken. Pluk de Dag staat voor genieten, van bloemen, planten, eten en drinken in een aangename omgeving. Voor een complete beleving.”

Bloemen en meer

“Wat ons uniek maakt is het brede en gemixte assortiment. We hebben uiteraard een ruime keus in bloemen en planten, maar verkopen ook meubels en woonaccessoires. Eigenlijk is alles wat je bij ons ziet te koop. In de aangrenzende brasserie kun je terecht voor ontbijt en lunch of een kopje koffie met gebak. Mijn zoon is banketbakker en de brasserie wordt gerund door mijn partner.”

 

Het boeket van Frans

Een boeket van Pluk de Dag herken je van ver. “Ik houd van weelderige, kleurrijke boeketten. In deze creatie vind je mijn favoriete bloem, de Avalanche roos, maar ook lisianthussen, gerbera’s en apartere bloemen zoals de Ornithogalum. Ook aan de verpakking besteden we veel aandacht.”

Tip van Frans

“Wil je zo lang mogelijk van je bloemen genieten? Ververs het water dan om de dag. Want vuiligheid zorgt ervoor dat de stelen verstopt raken en bloemen het water minder makkelijk kunnen opnemen.”

 

Contact

Wil je ook genieten van deze heerlijk geuren, kleuren en smaken? Pluk de dag bevindt zich aan de Korte Geere 20 in Middelburg.