Binnenkijken bij: Mimosa

Midden in het centrum van Enschede zit Bloemsierkunst Mimosa, al 30 jaar de trots van Karin Meijer. Vanuit haar knusse, stijlvolle winkel werkt zij met een schitterende collectie dagverse bloemen.

“Al 35 jaar zit ik in het vak”, vertelt Karin. “En nog steeds vind ik het heerlijk om boeketten te maken. Waar we vroeger nog veel groen gebruikten in boeketten, is dat er nu bijna helemaal uit. Verschillende lengtes zijn nu populair. En straks komt er ongetwijfeld een nieuwe trend. Het wordt nooit saai.” 

Paradepaardjes
De knalroze wand bij Mimosa valt op. “Tegen deze achtergrondkleur komen onze verse snijbloemen goed tot hun recht”, vervolgt Karin. “En dat zijn onze paradepaardjes, daar hebben we onze trouwe klanten aan te danken. We kopen elke dag vers in en bieden ook enkele exclusievere snijbloemsoorten.”

Knus
In de bloemenzaak van circa 100m2 staat een kleine zithoek. “Ideaal voor klanten die even moeten wachten”, verklaart Karin. “Het staat knus en toeristen zijn er ook blij mee. Ze kunnen onthaasten en hebben de gelegenheid om hun blik eens rustig over het hele assortiment te laten gaan.”

Foto-Mimosa.png

Zomerfan

Een favoriete bloemensoort heeft Karin niet, maar de zomer is verreweg haar favoriete seizoen: “In de zomer zijn veel mooie bloemensoorten beschikbaar met de vrolijkste kleuren, zoals de zonnebloem en de gerbera. Zorg voor een goede schone vaas, wat plantenvoedsel en snijd ze altijd zorgvuldig schuin af. Dan heb je lang plezier van die stralende geluksbrengers!”