Binnenkijken bij: Kleur & Geur in Monster

Zeg je december, dan zeg je uitpakken. En dat is precies wat Fleurop-bloemiste Faja Alleblas heeft gedaan. In haar bloemenwinkel in het centrum van Monster is het op-en-top kerst.

Met feestelijk verlichte guirlandes is de winkel van Faja, gelegen op de hoek van de Zeestraat, niet te missen. Binnen voel je direct de magie van het seizoen en vind je fonkelende kerstcreaties: van kerstboeketten en kerststukken tot woonaccessoires en decoratiematerialen.

 

Kersttrends 2020 
De kerstrend voor 2020? “Dat is absoluut de kleur goud”, vertelt Faja. “Je mag volop shinen deze kerst. Goud, glitters en panterprints passen perfect in die trend. Dat komt goed uit, want wij houden wel van een beetje over de top. Vind je goudkleurige versieringen alleen te heftig? Voeg dan een tweede kleur aan je decoraties toe. Bijvoorbeeld zachtroze, rood, turquoise of stijlvol zwart.”

 

Kerstboeket

Heb je thuis geen ruimte voor een kerstboom of je wil je gewoon eens iets anders? Bij Kleur & Geur vind je inspiratie. Faja vervolgt: “Een uitbundig kerstboeket, met rode rozen, amaryllis, illex takken en eucalyptusblad is natuurlijk een schitterende eyecatcher op de eettafel.” Bloemen koopt Faja zelf in op de veiling. “Zo ben ik er zeker van dat de bloemen vers zijn en de kwaliteit goed is. Want daar hechten we veel waarde aan.”

Kerstkrans

Op de salontafel kun je het beste een laag kerststuk neerzetten. Zoals een kerstkrans. Deze is helemaal terug van weggeweest. Kies voor een serene witte variant, gemaakt met orchideeën, of de traditionele krans met rode besjes en eucalyptusblad. Plaats er een kaars of kandelaar in voor extra sfeer. 

Tip van Faja

Via social media inspireert Faja haar volgers met sfeervolle foto’s. Faja: “Regelmatig krijg ik de vraag of we het kerststuk van de foto ook in een eigen schaal kunnen maken. Dat kan zeker. Dus haal je mooiste potten en vazen van zolder en breng ze mee. Wij maken er een kerstcreatie op maat in.” 

Bezoekadres

Voor een bezoek aan Kleur & Geur, kun je terecht aan de Zeestraat 26 in Monster.