Binnenkijken bij: Flowermoments by Anggrek

Aan de Parnassusweg in Amsterdam Zuid vind je Flowermoments by Anggrek. Een bijzondere winkel met een bijzondere staat van dienst. Fleurop-bloemist Eric Dompeling kwam onder andere in actie voor het koningshuis.

“Ik wist al jong dat ik bloemist wilde worden”, vertelt Eric. “Toen ik van de vorige eigenaar de kans kreeg deze winkel over te nemen heb ik geen moment getwijfeld. Inmiddels sta ik al zo’n 26 jaar aan het roer.”

Bloemen voor iedereen

“Mijn passie voor bloemen deel ik graag. Ik vind dat iedereen van bloemen moet kunnen genieten. Daarom is ons assortiment breed en heb ik veel verschillende creaties in de winkel staan. Klassiek of modern, een boeket boordevol bloemen of één statig exemplaar los in een vaas. Waar je ook voor kiest, de kwaliteit moet goed zijn. Die staat bij ons dan ook hoog in het vaandel.”

Bijzonder werk

In opdracht van Port of Amsterdam mochten Eric en zijn team op Bevrijdingsdag de boot decoreren waarmee Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima traditiegetrouw een rondje varen door de Amsterdamse grachten. Dat doen zij na afloop van het 5 mei-concert dat georganiseerd wordt op en rond de Amstel voor Koninklijk Theater Carré.

“Geheel in stijl van Bevrijdingsdag hebben wij gekozen voor een feestelijke en bloemrijke decoratie in de kleuren oranje en royal blue. Delphiniums speelden de hoofdrol, maar ik heb ook gebruik gemaakt van anthuriums, rozen, anjers, gerbera’s en gloriosa’s. Alles bij elkaar stond er maar liefst 15 meter aan bloemen op de boot. Een Bevrijdingsdag om nooit te vergeten!”