Binnenkijken bij: Floral Queen

Zoek je iets unieks? Dan moet je zeker even binnenstappen bij Floral Queen. Deze hippe Fleurop-bloemenzaak in het Overijsselse Goor wordt gerund door oud-wedstrijdbloemist Marijke Geerdink en haar zus Rosanne.

Snoepwinkel

Marijke en Rosanne zijn altijd op zoek naar bloemen, planten en accessoires die niet overal te koop zijn. In de royale snijbloemenhoek hebben ze steeds weer andere bloemsoorten. In een open ruimte binden ze de bloemen. Marijke: “We maken altijd iets unieks en letten daarbij op trends. Onze vaste klanten komen wekelijks en zeggen dan: wat heb je nu weer voor moois in deze snoepwinkel?”

Veldboeketten en losse bloemen

De klantenkring van Floral Queen bestaat uit twintigers, gepensioneerden en alles daartussenin. Marijke: “Het is mooi om te zien dat steeds meer jonge mensen hun weg naar de bloemenwinkel weten te vinden. Voor een mooi veldboeket of een paar losse, leuke bloemen in een vaas.

Rosanne plaatst veel berichten op Instagram en Facebook. Dat trekt ook klanten van buiten het dorp, die zeggen: dat vaasje dat op Facebook stond, hebben jullie dat nog? Gaaf dat social media dat bereik heeft.”

Het boeket van Marijke

“Ik houd van kleurrijke boeketten, dat zie je terug in deze kleurrijke creatie. Daarin vind je bovendien mijn favoriete bloemen: de Delphinium, Agapanthus en Hortensia. Door bloemen met verschillende vormen en lengtes in een boeket te verwerken geef je het een speelse uitstraling.”

Duurzaam

Floral Queen heeft de zilveren certificering van het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist behaald. “Dat betekent dat onze bedrijfsvoering milieuvriendelijk is en dat de meeste bloemen die we verkopen, op een duurzame manier zijn gekweekt”, legt Marijke uit. “We scheiden afval en we gebruiken cadeauverpakkingen van gerecycled plastic. We hadden al ledverlichting en willen het pand in de toekomst verder verduurzamen.”

Floral Queen zelf zien?


Floral Queen Bloemstylisten is gevestigd aan de Wijnkamp 73 in Goor.