Binnenkijken bij: De Plantage in Barneveld

Aan de rand van Barneveld vind je boerderij de Espeterhoeve. Even uniek als de locatie is het bedrijf dat er gevestigd is: een woonwinkel met bloemenatelier en schenkerij waar je terecht kunt voor een kopje koffie, complete lunch of een high-tea.

Bloemenatelier De Plantage in Barneveld

“Bloemenatelier De Plantage is gevestigd in de verbouwde schuur van de Espeterhoeve”, legt Fleurop-bloemist Erik van Harten uit. “Ons concept is bijzonder en dat zijn onze creaties ook. We maken natuurlijk boeketten, maar vaak leveren we arrangementen die langere tijd meegaan. Eyecatchers voor het interieur.

We hebben een grote collectie vazen en potten en maken deze op naar wens van de klant. Bijzondere takken spelen daarin een hoofdrol. Die combineren we met bloemen, planten of zijden bloemen. Want die zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden.”

Het boeket van Erik:

“Onze boeketten hebben een herkenbare, landelijke stijl. Echte blikvanger in dit boeket is de artisjok. Die is bijzonder decoratief, eigenlijk te mooi om op te eten. Daarnaast vind je in deze groene creatie de hortensia, asclepias, bessentakken en eucalyptus.”

Tip van Erik:

“Wanneer je bloemen in het water zet, verwijder dan de onderste blaadjes en zorg ervoor dat er geen blad in het water hangt. Daarmee voorkom je dat er bacteriën in het water komen en blijft het boeket langer mooi.”

Binnen bij De Plantage

Een bezoek aan De Plantage is een ware belevenis. “We zien dat mensen echt de tijd nemen als ze hiernaartoe komen”, vervolgt Erik. “Elk seizoen transformeren we de winkel. Daar stemmen we onze sfeerpresentaties op af. Zo blijven we verrassen!”

Bezoekadres:

De Plantage / Espeterhoeve bevindt zich aan de Espeterweg 5 in Barneveld.