Binnenkijken bij: De Eeuwige Lente

Bloembinderij ‘De Eeuwige Lente’ is een echte familieonderneming. De winkel aan de stationsstraat in Apeldoorn bestaat al sinds 1937 en werd opgericht door de opa van Chris Derksen.

Chris runt de bloemenwinkel sinds 2001 en wordt bijgestaan door zijn vrouw en een team creatieve bloembinders. “Bloemen maken blij”, vertelt Chris enthousiast. “Eigenlijk ongeacht de gelegenheid waarvoor ze worden gekocht. Omdat onze winkel al zo lang bestaat, groeien we mee met onze klanten. Veel mijlpalen beleven we samen: huwelijken, geboortes, maar ook het overlijden van familieleden. Bloemen spelen bij al die momenten een belangrijke rol.”

Duurzame bloemen

Sinds december 2018 is De Eeuwige Lente in het bezit van het keurmerk Duurzame Bloemist. Chris vervolgt: “We verkopen niet alleen duurzaam geteelde bloemen, ook onze bedrijfsvoering is duurzaam. Zo scheiden we afval, gebruiken we geen chloor en hebben we energiezuinige verlichting.”

Bijzonder werk The-making-off.png
Op Internationale Vrouwendag zette Chris het standbeeld van Koningin Wilhelmina in Apeldoorn in de bloemen. Een actie van Fleurop die daarmee opriep heldinnen te bedanken op deze internationale feestdag. “Passend bij de kleurrijke persoonlijkheid die Wilhelmina was, hebben we haar standbeeld gedecoreerd met een slinger van voorjaarsbloemen in bonte kleuren. Een super leuke opdracht waar we veel enthousiaste reacties op kregen.”