Binnenkijken bij: Bloemsierkunst Oxalis

Stap je Bloemsierkunst Oxalis binnen, dan straalt een veelheid aan bloemen je tegemoet. Met zo’n 150 verschillende bloemen ervaren klanten de zaak van Marieke en Ramon van der Hoorn als een snoepwinkel.

Ruim 18 jaar geleden nam Marieke van der Hoorn Bloemsierkunst Oxalis over. Haar man Ramon, ook een ondernemer in hart en nieren, kwam tien jaar later in de zaak. Hij begon met bezorgen en bouwde het aantal zakelijke klanten steeds verder uit. “Vroeger verkochten we voor 80 procent aan particulieren en voor 20 procent aan zakelijke klanten. Nu is het ongeveer fifty-fifty”, vertelt Ramon.

Deze duurzame bloemist werd door Brabants Dagblad verkozen tot nummer 1 bloemist van Den Bosch. 

Zware kwaliteit

Bij Oxalis, wat trouwens klavertje vier betekent, zie je dat bloemen alle ruimte krijgen. “In onze bescheiden winkel hebben we een meter of 3 aan boeketten en in totaal elf meter aan bloemen. Dat is een bewuste keuze,” vertelt Ramon. “Voor planten en potterie kunnen klanten elders ook wel terecht, maar echt goede bloemen koop je alleen bij de bloemist. Wij kopen bewust een zwaardere kwaliteit bloemen in, want daarvoor komen klanten terug.”

Boeket voor HKH Koningin Máxima

Heel bijzonder was een order van Fontys Hogeschool, vertelt Ramon. “Een goede bekende vroeg ons om een speciaal bloemwerk te maken. Ze benadrukte dat ik dat dinsdag stipt om half negen bij Fontys moest komen brengen. Bleek dat het voor Koningin Máxima was, die daar op werkbezoek ging. Hare Majesteit vond de bloemen erg mooi, hoorden we na afloop.” *Het boeket van de foto is ter illustratie.

Duurzame bloemist

Bloemsierkunst Oxalis behaalde in 2017 de gouden certificering van Barometer Duurzame Bloemist. “Door Fleurop kwamen we op het idee”, vertelt Ramon. “Wij vinden het belangrijk en steeds meer van onze klanten ook. Daarom heb ik meteen trainingen gevolgd en ervoor gezorgd dat we aan alle duurzaamheidseisen voldoen. Binnen een week had ik alles op orde. Wij kopen bloemen in met MPS A en FairTrade-keurmerk en gaan bewust om met verpakkingsmateriaal en energie. Momenteel mogen wij onszelf de enige duurzame bloemist in 's-Hertogenbosch noemen.”

Meer Binnenkijken bij?