Binnenkijken bij: Bloemsierkunst Marion in Oldenzaal

Met een oppervlakte van zo’n 250 m2, is Bloemsierkunst Marion een walhalla voor bloemenliefhebbers. Je vindt deze winkel met industriële uitstraling aan de centrumrand van Oldenzaal.

“Onlangs hebben we de zaak van vloer tot nok verbouwd”, vertelt Fleurop bloemiste Marion Jansen. Samen met haar man is ze de trotse eigenaar van Marion Bloemsierkunst. “Drie lagen oude plafonds hebben we weggehaald. Nu zie je de originele staalconstructie én hebben we een plafondhoogte van maar liefst 4,5 meter. Een geweldige vernieuwing.”

Luxe

Het nieuwe interieur kenmerkt zich door de kleur zwart en is strak en stijlvol. Marion: “De bloemen en planten steken hier mooi bij af en zijn nu echte blikvangers. Dankzij de extra hoogte kunnen we ook veel meer laten zien: grote palmen, hoge zijdeplanten. Dit inspireert en trekt ook veel bekijks. We zoeken hiermee een wat luxer, hoger segment op, passend bij de uitstraling die de winkel heeft gekregen. Die grote, hoge planten en woonaccessoires zijn ook te koop.”

Trends

Naast het runnen van de bloemenzaak vol bloemen, planten en woonaccessoires is Marion ook specialist in rouw- en trouwbloemen. “Voor bruiloften zijn veldboeketten echt dé trend. Dit zie je trouwens ook terug bij interieurbloemen. Boeketten zitten boordevol bloemen, bevatten weinig groen, zijn losjes geschikt en hebben daarmee een weelderige uitstraling.” Voor wie langer van bloemen wil genieten heeft Marion nog een tip: “Kies voor droogbloemen, die zijn ook helemaal terug van weggeweest!”

Duurzame bloemist

Hoewel je groen steeds minder in boeketten ziet, is de winkel van Marion dat wel. “We zetten vol in op duurzaamheid. Belangrijk, want als bloemist werk je dagelijks met natuurproducten. Tijdens de verbouwing hebben we energiezuinige verlichting aangebracht en milieuvriendelijke verf gebruik. De winkel draait op groene stroom, de volgende stap is het plaatsen van eigen zonnepanelen. En natuurlijk kopen we duurzaam geteelde bloemen in!”

Dagje Oldenzaal?


Wil je zelf eens binnenkijken bij deze gave bloemenwinkel?
Het adres is Bisschiostraat 25 in Oldenzaal.