Binnenkijken bij: Bloemenhof

Met een oppervlakte van 180m2 is Bloemenhof in Heemstede een oase voor bloemenliefhebbers. In de winkel van Fleurop-bloemist Ron vind je niet alleen een groot assortiment bloemen, maar ook schitterende potten, vazen en accessoires.

“Ik ben al 32 jaar bloemist en vind het nog steeds een fantastisch beroep”, vertelt Ron van der Prijt. “Geen dag is hetzelfde. Inmiddels werken mijn oudste en jongste dochter ook mee in het bedrijf. Ondernemen zit in ons DNA. Mijn ouders hadden een bloemenkwekerij met onder andere tulpen, hyacinten en dahlia’s. Ik sta dus al mijn hele leven tussen de bloemen.”

Beleving

Winkelen bij Bloemenhof is een ware beleving. “Recentelijk zijn we verhuisd”, vervolgt Ron. “Het nieuwe winkelpand en de oppervlakte - drie keer zo groot als vroeger - maakt dat we meer presentatieruimte hebben. Niet alleen het assortiment bloemen is groter, we verkopen ook meer potten, vazen en woonaccessoires, in alle stijlen en prijsklassen. Alles ruim gepresenteerd, zodat we een totaalplaatje kunnen neerzetten. De sfeer in de winkel is modern, toegankelijk. We vinden het belangrijk dat mensen zich prettig voelen. Die sfeer en beleving proberen we voorbijgangers ook mee te geven. De etalage veranderen we elke week.”  

Seizoensbloemen

Een Bloemenhof-boeket is er een waar creativiteit in zit. Ron: “Daarbij werken we graag met bloemen van het seizoen. In het voorjaar verwerken we er ook graag kastanje- en bloesemtakken in. Mijn favorieten? Dahlia’s en Delphinium. Het leuke aan boeketten is dat ze met de hand gemaakt worden. Zo is elke creatie uniek.

Tip van Ron

“Verzorg het boeket met dezelfde passie als waar het mee geschikt is. Zo kun je er extra lang van genieten. Ververs het water om de 2 à 3 dagen en zet bloemen niet in de volle zon of op de tocht.”

Zelf een kijkje nemen?

Bloemenhof is gevestigd aan de Raadhuisstraat 75 in Heemstede.