Binnenkijken bij: Bloembinderij in den Kroon

Bij de karakteristieke waterpomp in Delden vind je Bloembinderij in den Kroon, een opvallende bloemenzaak in een monumentaal pandFleurop bloemiste Kirsten Schothuis runt deze bloembinderij sinds oktober 2019. Service is haar specialiteit.  

Tijdens haar opleiding riep Kirsten al dat ze haar eigen bloemenwinkel wilde. Die droom werd op haar drieëntwintigste werkelijkheid. Oud-eigenaar Anton Visch, bij wie ze het bloemistenvak leerde, droeg de bloembinderij met vertrouwen aan haar over. Kirsten runt de zaak vol enthousiasme en heeft veel vaste klanten. “Er komt natuurlijk veel bij kijken, maar ik vind dit het mooiste wat er is”, vertelt ze. 

Vers bloemwerk

De bloembinderij is gevestigd in een pand uit 1764. Het heeft staldeuren, authentieke muren, bruine balken en een hoog plafond. Dat geeft de winkel veel sfeer en laat de bloemen schitterend tot hun recht komen. Voor in de zaak vind je kant-en-klare boeketten, achterin staan veel verse snijbloemen en worden boeketten naar wens van de klant gebonden. Kirsten: “We staan bekend om onze service. We maken boeketten bijvoorbeeld graag vers, samen met de klant. Zo sluiten ze perfect aan bij de wensen van klanten, bij hun eigen smaak en diverse gelegenheden.”   

Inspiratie

Naast bloemwerk vind je bij in den Kroon ook diverse woonaccessoires. “We hebben voor ieder wat wils en bieden volop inspiratie. Dat doen we trouwens ook online. Via social media probeer ik bijvoorbeeld jonge gezinnen te inspireren.”
Tip: breng je eigen vaas mee
Een tip voor bloemenliefhebbers? “Ik vertel klanten vaak dat ze gerust hun eigen vaas mee mogen brengen. Dan zet ik het boeket er meteen in. Perfect afgesneden, met de juiste hoeveelheid water en snijbloemenvoeding. Dat scheelt de klant moeite, maar het helpt ook om te zorgen dat het boeket en de vaas goed bij elkaar passen. Superhandig dus!”

Dagje Delden?


Wil je zelf eens binnenkijken bij deze gave bloemenwinkel?
Het adres is Markt 1 in Delden. Laat je inspireren!