Binnenkijken bij: Alpina Bloemen

Diane Born is Fleurop-bloemist in Den Haag. Vanuit haar twee winkels, aan de Kneuterdijk en Frederik Hendriklaan, voorziet ze de hofstad (en omstreken) van duurzame bloemen.

"Alpina Bloemen is opgericht in 1891. De winkel heeft in de loop der jaren verschillende eigenaren gehad, maar de naam is altijd een begrip gebleven in Den Haag. In 2014 kreeg ik de kans dit bedrijf, waar ik in 1999 als stagiaire mijn carrière begon, over te nemen. We staan voor service, kwaliteit en zijn sinds oktober 2015 gecertificeerd duurzaam bloemist.

Duurzaam_alpina.jpg

We verkopen niet alleen duurzaam geteelde bloemen, ook onze bedrijfsvoering is duurzaam. Zo gebruiken we geen chloor, maken we schoon met azijn en wordt afval gescheiden. Als bloemist werken we dagelijks met producten uit de natuur, dus daar moeten we zuinig op zijn. Gelukkig merken we ook echt dat de vraag naar volledig duurzame boeketten toeneemt. Wanneer mensen speciaal naar ons toekomen om duurzame bloemen te kopen maakt me dat trots. Een mooier compliment kun je niet krijgen.”

Tip van Diane
“Is het warm weer? Dan wil je graag je ramen openzetten om een verkoelend briesje binnen te krijgen. Let erop dat je bloemen buiten de tochtstroom plaatst, want die houden daar niet van. Zorg er ook voor dat de bloemen niet in de zon staan en ververs het water regelmatig.”