100e duurzame bloemist: ’t Hof van Hoornaar Sfeerbloemisten

In het centrum van Hoornaar, midden in de Alblasserwaard, vind je ’t Hof van Hoornaar Sfeerbloemisten. Niet zomaar een bloemenwinkel, maar de 100e Nederlandse bloemenwinkel die duurzaam gecertificeerd is.

Met een assortiment van maar liefst 70 verschillende soorten bloemen, die ook nog eens vier keer per week vers geleverd worden, is ’t Hof van Hoornaar een walhalla voor bloemenliefhebbers. Onlangs kreeg de bloemenwinkel het zilveren certificaat van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist. Eigenaresse Gonny van Veen: “We zijn super trots!”

Duurzame bloemen, duurzame bedrijfsvoering
“Om het certificaat te behalen moet een groot deel van de bloemen die je verkoopt duurzaam geteeld zijn. Maar ook de bedrijfsvoering moet aan duurzaamheidseisen voldoen. Zo scheiden we afval, verminderen we ons energieverbruik en gebruiken we geen chloor meer, maar milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Waarom dit certificaat belangrijk is? Omdat we zuinig met de aarde moeten omgaan. Zeker als bloemist, want natuurproducten vormen de basis van ons beroep.”

Contact
’t Hof van Hoornaar Sfeerbloemisten
Dirk IV-Plein 12
4223 NJ Hoornaar