Omdat iedereen een morgen verdient

Fleurop is sinds 2018 zakenvriend van KWF Kankerbestrijding en om extra steun te geven hebben wij het KWF Boeket geïntroduceerd. Hieronder vind je meer informatie.

Wat is het KWF boeket

Een mooi boeket met een groot gebaar. Samen met KWF Nederland hebben wij dit boeket geïntroduceerd. Bij ieder verkocht KWF boeket doneert Fleurop € 2,50 aan KWF Kankerbestrijding. Wanneer je het KWF boeket bestelt, bestel je het boeket naar waarde waar de bloemist het boeket voor maakt. De donatie van €2,50 wordt door Fleurop betaald. Wij vinden het als organisatie belangrijk om een steentje bij te dragen aan het doel van het KWF: minder kanker, meer genezing en betere kwaliteit van leven voor patiënten.

Over KWF Kankerbestrijding

1 op de 3 mensen in Nederland krijgt kanker, per jaar zijn dat ruim 89.000 mensen. Veel mensen zien wat voor effect dit heeft op de patiënten en hun omgeving. KWF Kankerbestrijding is vastberaden om kanker zo snel mogelijk te verslaan. Het ideaalbeeld is een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker.

Er is al veel bereikt, de overlevingskans van mensen die kanker krijgen neemt steeds meer toe. Ook blijven mensen met kanker langer in leven. Onder andere dankzij de ontwikkeling van alternatieve behandelmethodes, het meedenken van de mensen zelf en keuze voor behandelwijze. Helaas krijgen er dagelijks nog veel te veel mensen slecht nieuws te horen en is het één van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. Er valt dus nog veel te winnen.

KWF heeft hiervoor dan ook de volgende doelen opgesteld:

 • Minder kanker: 
  De strijd tegen de ziekte begint met preventie: voorkomen dat mensen kanker krijgen. Het ontstaan van kanker is vaak het gevolg van niet te beïnvloeden factoren als genetische aanleg en ouderdom, maar een groot deel is wel te beïnvloeden door risicofactoren te beperken. Denk hierbij aan roken, zonnen, voeding, beweging, overgewicht en alcohol. KWF zorgt dat mensen bewust worden van deze risicofactoren, met campagnes als een Rookvrij Nederland. 
 • Meer genezing 
  De afgelopen jaren is er veel winst geboekt bij het verhogen van de kans om langer te leven met kanker, of het overleven van kanker. Toch is het helaas de harde realiteit dat nog steeds bijna 40% van de patiënten sterft binnen vijf jaar na de diagnose. 
  Het grootste deel van de bestedingen van KWF is gericht op onderzoek.  
 • Betere kwaliteit van leven 
  De groep mensen die kanker overleeft of doorleeft met de ziekte groeit snel. Op dit moment zijn dat in Nederland zo’n 700.000 mensen. Juist nu de behandelingen intensiever zijn, wordt de balans tussen langer leven en kwaliteit van leven voor patiënten en survivors steeds belangrijker. 

Bron:www.kwf.nl 

Ook een steentje bijdragen

Een mooi boeket met een groot gebaar. Bij ieder verkocht boeket doneren wij 2,50 aan KWF (dit gaat niet ten koste van de waarde van het boeket).