Bloemen voor heldinnen!

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. De dag waarop we de tijd nemen op prestaties van vrouwen overal ter wereld, nu en in het verleden, te eren en te vieren. Het thema van Vrouwendag 2019 is ‘heldinnen’.

Bedank jouw eigen heldin. #mijnHeldin

Standbeelden van heldinnen in de bloemen Onze bloemisten zetten vandaag standbeelden van bekende Nederlandse heldinnen in de bloemen: Anne Frank in Amsterdam, Aletta Jacobs in Groningen en Koningin Wilhelmina in Apeldoorn. Het waren heldinnen bij uitstek. Maar je hoeft geen grote daad te verrichten een heldin te zijn! Met deze actie willen we je inspireren om vandaag op Internationale Vrouwendag heldinnen in jouw eigen omgeving te bedanken.

Gebruik #mijnheldin

Van grote tot kleine daden, iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die zich voor jou heeft ingezet of je uit de brand heeft geholpen. Denk aan de buurvrouw die boodschappen voor je doet als je ziek bent, een goede vriendin die je uit de brand helpt door jouw kinderen uit school te halen of een lerares of collega die jouw talenten weet te vergroten. Laat hen weten hoe belangrijk zij voor je zijn. Doe je dit online, via social media als Facebook, Instagram of Twitter, en gebruik je daarbij de #mijnheldin.

Anne Frank

“Anne Frank wordt als het ware opgetild door een wolk van bloemen”, vertelt bloemist Eric Dompeling van Flowermoments by Anggrek over zijn creatie. “Op een frame van gevlochten magnoliatakken hebben we een mix van romantische bloemen bevestigd, zoals Franse tulpen, ranonkels en rozen.” Met haar dagboek inspireerde Anne Frank miljoenen mensen.

Koningin Wilhelmina

Bloemist Chris Derksen van Bloembinderij de Eeuwige Lente zette vandaag Koningin Wilhelmina in de bloemen. “Een slinger van voorjaarsbloemen in bonte kleuren siert haar standbeeld. Passend bij de kleurrijke persoonlijkheid die Wilhelmina was.” Wilhelmina is voor velen een heldin omdat zij het volk tijdens de Tweede Wereldoorlog moed toesprak via de geheime zender Radio Oranje.

Aletta Jacobs

In Groningen decoreerde bloemist Hans Zijlstra het standbeeld van Aletta Jacobs, een heldin vanwege haar strijd voor het vrouwenkiesrecht. “Ik heb ervoor gekozen een kostuumachtige creatie te maken. Een frame van hout vormt de basis van haar mantel, bloemen zorgen voor de finishing touch.”