Moeder in het buitenland verrassen

Moederdag wordt wereldwijd gevierd, maar niet overal op dezelfde dag. In Nederland vieren we Moederdag op de tweede zondag van mei. Wereldwijd zijn er verschillende momenten, maar altijd staat de vrouw centraal.

Wereldwijde feestdag

Ook de volgende landen vieren Moederdag, net als in Nederland, op dezelfde dag:

Bekijk hier het complete overzicht.

Internationale vrouwendag

Een ander mooi moment om je moeder in het zonnetje te zetten is met Internationale vrouwendag. Deze dag wordt ieder jaar gevierd op 8 maart en staat in het teken van de kracht en de rechten van de vrouw. In China, Rusland en Vietnam vieren ze op deze dag Moederdag.

Eerste lentedag

In het Midden-Oosten staat op 21 maart, de eerste dag van de lente, Moederdag op de kalender. Ook in deze landen is dit veelal een nationale feestdag en staan moeders/vrouwen centraal. Hier wordt uitgepakt met lekker eten en op deze feestelijk dag mogen bloemen op tafel natuurlijk niet ontbreken.

Uitzonderingen

Naast deze dagen zijn er ook landen die Moederdag vieren op de eerste of laatste zondag van Mei. Zo wordt in Spanje ‘El dá de la Madre’ gevierd op de eerste zondag van mei. In Frankrijk en Zweden is het op de laatste zondag van mei Moederdag.

In het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nigeria staan de moeders op de vierde zondag in de Vastentijd centraal. Dit is de periode tussen Aswoensdag en Pasen. In het Verenigd Koninkrijk wordt deze dag ook wel ‘Mothering Sunday’ genoemd. Deze dag wordt op dezelfde manier gevierd zoals in Nederland.

Verras jouw moeder

Op welke dag Moederdag ook gevierd wordt het gaat allemaal op dezelfde manier. Op deze dag staat de moeder centraal en verdient ze iets moois. Dus waar ter wereld je ook bent met een boeket van Fleurop kan je jouw moeder overal verrassen! En mocht je jouw moeder tussendoor willen verrassen, dan kan dat natuurlijk ook ;-).