5 manieren om jouw moeder te verrassen

Het is bijna zover.. En dan is het weer Moederdag. Maar hoe ga jij jouw moeder dit jaar verrassen? Wij hebben alvast 5 leuke ideeën voor je op een rijtje gezet!

Tip 1: Ontbijt op bed

Een afgebakken brood, versgeperste jus d’orange en een gekookt eitje. Dit is een mooie start om Moederdag mee te beginnen. Wil je jouw moeder hiermee verrassen? Zorg er dan voor dat je de boodschappen voor een overheerlijk ontbijt op tijd in huis hebt. En niet geheel onbelangrijk koop iets extra’s, zodat je zelf of met het hele gezin kan meegenieten met het ontbijt op bed.

Wil je nog iets extra’s toevoegen aan het dienblad waarop je het ontbijt serveert? Maak dan een klein bloemenvaasje met daarin een aantal verschillende bloemen. Dit kan al heel gemakkelijk door gebruik te maken van een leeg potje van bijvoorbeeld de jam. Maak het potje vooraf goed schoon en vul deze met een laagje water, snij de bloemen schuin af en zet ze in het vaasje. Én de verrassing kan beginnen!

Tip 2: High tea

Geen zin om al vroeg in de keuken te staan om een ontbijt op bed klaar te maken? Maak je geen zorgen, want je kunt ook een high tea verzorgen. Het voordeel van een high tea is dat je dit zelf kunt doen of erop uit kunt gaan. Daarnaast kan je op verschillende momenten van de dag genieten van een high tea.

Welke hapjes ga je serveren? Bij een high tea wordt er vaak een combinatie van hartige- én zoete lekkernijen geserveerd. Wanneer je het zelf gaat voorbereiden kun je er natuurlijk voor kiezen om de lievelingshapjes van jouw moeder te serveren.

Je hebt de boodschappen in huis, maar hoe zorg je er nu naast de lekkere recepten voor dat ook de tafel er gezellig uitziet? Bij een high tea wordt er vaak gebruik gemaakt van fleurig kleuren. Dit kan zijn in het (thee)servies dat gebruikt wordt, maar ook het tafelkleed of de aankleding mogen veel kleur bevatten.

Daarnaast kan je gebruik maken van een tafelschikking door te werken met naambordjes. Liever iets anders dan een naambordje? Dan kun je ook met een glasstift de namen op het (champagne)glas schrijven. Bloemen kunnen natuurlijk niet ontbreken op een feestelijk gedekte tafel. Zo kan je kiezen voor een moederdagboeket, maar kan je ook bij elk bord een aantal bloemetjes in een vaasje doen. Op deze manier is de aankleding van de tafel al een feestje op zich.

Tip 3: Taart bakken

Ben je echte keukenprins(es) zet de oven dan maar vast aan! Van een lekker koekje bij de koffie wordt iedereen blij. Zo kan je kiezen voor een koekje, cupcake of bijzondere taart. Er zijn heel veel manieren om deze te versieren.

Zo kun je bloemen maken van koekjes en deze mooi versieren. Ook kan je bloemen maken van marsepein of fondant ter decoratie van de cupcake of taart.

Tip 4: Bloemen bezorgen

Jouw moeder op een unieke manier verrassen met een boeket dat precies bij haar past kan gemakkelijk bij Fleurop of de lokale Fleurop bloemist. De Moederdagboeketten zijn afgestemd op de laatste bloementrends. De mooiste Moederdagboeketten hebben wij al voor je geselecteerd.

Een Fleurop boeket kan je in Nederland én wereldwijd laten bezorgen. Een echte verrassing dus!

Tip 5: Knutselen

Wil je jouw moeder graag met iets creatiefs verrassen dan kan je ook zelf iets knutselen.

Bloemenvaasjes maken

Zo kan je van een aantal potjes en verf in een handomdraai zelf bloemenvaasjes maken. Hoe dat doet lees je hier

Sneeuwgordijn

Maak een prachtig gordijn van bloemen. Dit vrolijke spektakel maak je gemakkelijk zelf.