De mooiste kerstversiering voor jouw kersttafel

Kerst is hét moment om lekker uit te pakken voor een fijne sfeer in huis. De kerstboom wordt neergezet, er branden gezellige lampjes en je laat je inspireren voor een mooie kersttafel.

Hoe versier je de mooiste kersttafel? 

In een andere blog met 5 tips voor het creëren van het ultieme kerstgevoel, deelden we al tips voor bloemen voor de kersttafel. Met de aankleding van de kersttafel kun je natuurlijk ook alle kanten op. We geven je daarom graag inspiratie voor de mooiste kersttafel. 

Voordat je begint, is het aan te raden om eerst te bepalen welke sfeer je wilt neerzetten tijdens de kerstlunch of het kerstdiner. Waar de één voor een uitbundige sfeer gaat, kiest de ander voor een sfeervolle aankleding.  

Sfeervolle aankleding kersttafel; van tafelkleden tot kerstdecoratie 

Houd je van donkere en sobere tinten, dan past dit voorbeeld zeker bij je. Kies voor natuurlijke materialen als een linnen tafelkleed, een mooie houten plak en eenvoudige dennenappels en takken. De eenvoud maakt het geheel erg sfeervol, vooral als er nog waxinelichtjes aan toegevoegd worden.  

Sfeervolle detailsvan kerst servetten tot kerstversiering 

Verras je gasten met leuke details voor een persoonlijk gevoel. Schrijf bijvoorbeeld op een kaartje de naam met eventueel persoonlijkkerstwensen en voeg een takje aan een touwtje toe. Op dit moment zie je veel gouden details. Koop een paar gouden kerstballen en wat extra toevoegingen én voor het luxe gevoel. 

Wees niet te uitbundig met gouden kerstversieringhiermee voorkom je dat de uitstraling te veel aandacht trekt en daardoor snel ‘goedkoop’ zal ogen. Juist de fijne gouden details brengen sfeer aan tafel. En mocht over een paar jaar een andere kleur populair worden, dan kun je het eenvoudig vervangen. Dat scheelt je ook nog eens een hoop geld. 

Ga voor ééhoofdkleur 

Als ultieme tip willen we meegeven dat je vooraf het beste voor één hoofdkleur kunt kiezen. Door daar de focus op te leggen, ontstaat er rust in het geheel. Er zijn namelijk veel mooie varianten, maar wanneer je verschillende stijlen samenvoegt, kan het snel rommelig ogen. 

Is bijvoorbeeld blauw jouw favoriete kleur, ga daar dan ook zeker voor. Kies blauwe borden en voeg enkele blauwe details toe, in een servet, waxinelichtje of kerstbal. Verder voeg je met een bijpassende tint nog wat aankleding toe en er ontstaat vanzelf een sfeervolle stijl.  

Maak verder zelf je Kerst onvergetelijk. Succes met alle voorbereidingen en nu je geïnspireerd bent voor een kersttafel. Hoef je alleen nog maar op zoek naar je nieuwe favoriete kerstfilm. Een fijne, liefdevolle Kerst gewenst! 

Inspiratie kerstversiering, kersttafel dekken en kerstbloemen 

Ben je na het lezen van deze blog helemaal geïnspireerd geraakt voor de Kerst? En wil je graag nog meer inspiratie opdoen om deze Kerst helemaal uit te pakken? Neem dan een kijkje op onze Pinterest voor nog meer Kerstinspiratie!  Bekijk het bord Kerstversiering.

Voor welk kerstboeket ga jij?

Bekijk hier ons assortiment met de mooiste kerstboeketten, kerststukken en luxe kerstkransen en maak het extra gezellig!