Creëer het ultieme kerstgevoel met onze 5 tips

Kerst vier je samen! Met lieve familie en vrienden, maar ook mét bloemen. Zoek je inspiratie voor de mooiste kerstbloemen? Lees dan snel verder.

Tips voor het kerstgevoel

Kerst is altijd een bijzondere periode. Waar veel mensen het hele jaar druk zijn, is Kerst het ultieme moment om tijd voor elkaar vrij te maken en daar samen van te genieten.

Hoewel Kerst maar twee dagen duurt, ben je vaak veel langer bezig met de voorbereidingen voor deze speciale dagen. Van het moment dat de kerstboom weer thuis wordt neergezet tot de extra afspraak bij de kapper. Alles in voorbereiding voor nieuwe fijne herinneringen en het mooiste eruit te halen.

Mooie kerstinspiratie

Ben je voor dit jaar op zoek naar mooie kerstinspiratie? Dan inspireren we je graag met onze vijf tips hoe je het ultieme kerstgevoel creëert met de mooiste kerstbloemen!

1. Stuur een originele kerstuitnodiging

Wil je deze Kerst jouw familie en vrienden verrassen met een originele uitnodiging voor Kerst? Verstuur dan de uitnodiging voor de kerstbrunch of kerstdiner. Voeg een persoonlijke tekst toe en jouw gasten zullen écht verrast worden door deze originele uitnodiging!

2. Kies de mooiste kerstbloemen

Zodra het 's avonds vroeger donker wordt, willen we het binnen nog gezelliger maken. Hoe kan dit nou beter dan met mooie (seizoens)bloemen? Tijdens de kerstperiode zien we dat er veel behoefte is aan bloemen in huis! Traditiegetrouw zijn zijn amaryllissen en rozen bekende kerstbloemen. Maar de laatste jaren worden er ook veel kleurrijke bloemen gekocht. Extra leuk als je de bloemen af gaat stemmen met jouw tafeldecoratie!

3. Bloemen voor de kersttafel

Spannend! De uitnodigingen zijn verstuurd en je kunt je nu gaan voorbereiden op het diner en de kersttafel. Met de kersttafel kun je alle kanten op, maar om de weg niet kwijt te raken is het prettig om eerst een specifiek thema of kleur te kiezen. Blijf hier ook bij en laat je niet verleiden door de vele mogelijkheden. Je voorkomt dat alles bij elkaar erg druk wordt en dit is vast niet wat je wilt. Wanneer je kiest voor eenheid, creëer je gelijk rust.

De amaryllis en de roos zijn populaire kerstbloemen die prima passen op een sfeervolle kersttafel. Beide bloemen zijn bekend door hun rode of witte kleur, maar gelukkig is er een veel ruimer aanbod van kleuren beschikbaar. Om te beginnen kun je de kleur kiezen die jij mooi vindt. 

Bij de keuze voor bloemen voor de kersttafel is het prettig om alvast te bedenken waar je ze gaat neerzetten. Voorkom dat je teveel in de hoogte werkt, waardoor je alleen nog oog hebt voor de bloemen en je vrienden en/of familie door de bloemen niet meer ziet.

Nadat je jouw kerstbloemen gekozen hebt, kies je voor kerstgroen. Naast de bekende kersttak, zijn tegenwoordig de pinus en eucalyptus erg populair. Dit groen combineer je gemakkelijk bij kerstbloemen, meer heb je dan niet nodig om het kerstgevoel over te brengen!

NB: Weet je hoe jou tafel er tijdens kerst uit moet zien? Of heb je nog advies nodig? De vakbloemisten van Fleurop zijn op de hoogte van de laatste bloementrends en helpen je graag bij het uitzoeken van bloemen. Bezoek een Fleurop bloemist bij jou in de buurt!

 

4. Kerstcadeau inpakken met bloemen

Een eenvoudige manier, maar zeker onvergetelijk. Pak de kerstcadeaus in en voeg een mooie bloem of kersttak toe.   Doeeen touw om je cadeaus en steek de kersttak tussen het touw en het kerstgevoel is compleet.

Ook is het leuk om een kersttakje bovenop een servet te leggen. Ook al kies je neutrale kleur of een opvallende print, deze combinatie past altijd!

5. Sneeuw met kerst

Het maakt niet uit of er sneeuw voorspeld is, je laat gewoon de witte bloemetjes van het gipskruid als sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen. Eerder schreven we deze blog over gipskruid als kerstversiering.

We hopen dat je genoeg inspiratie hebt voor een onvergetelijke Kerst. Heb je familie of vrienden in het buitenland wonen  of zijn er andere omstandigheden, waardoor ze er helaas met Kerst niet bij kunnen zijn? Stuur dan een mooi Kerstboeket met een mooie kerstwens. Zo laat je weten dat hij of zij er toch een beetje bij is!

Fijne Kerst!

Meer inspiratie voor kerst?

Van mooie kerstwensen tot kerstversiering. Wil je meer inpsiratie voor een onvergetelijke kerstperiode? Bekijk dan het overzicht met onze kerstcontent.

Bekijk hier!