5 tips voor bloemen in je interieur

Ben je vaak bezig met jouw interieur? Maar wordt het niet zoals je wilt? Of ken je iemand die hier last van heeft? Wij willen je graag een handje helpen! Lees hieronder 5 tips voor bloemen in jouw interieur.

Zet de bloemen op de juiste plaats

We weten allemaal, zet geen bloemen naast de fruitmand, op de tocht of in de zon. Maar als het gaat om interieur hebben we ook een paar plekken waarmee je rekening kan houden.

Zet bijvoorbeeld je traditionele boeket op een lage salontafel, Hierdoor kijk je er mooi bovenop. Heb je een losgebonden of pluk boeket? Zet hem dan op ooghoogte. Zo komt het boeket het mooiste uit en valt het meeste op.

Welke kleur?

Elk interieur heeft zo zijn eigen stijl. Dit is met boeketten net zo. Het is mooi als je boeket in kleur en stijl past bij je interieur. Is jouw inrichting redelijk kleurrijk? Kies dan voor een gezellige en opvallende bos die goed aansluit op je interieur. Je kan natuurlijk ook aan colorblocking doen… Hierbij kies je een kleur die juist schuin tegenover de kleur van het interieur staat. Ook dit geeft een leuk effect!

Bewaren!

Heeft jouw boeket na dik een week zijn beste tijd gehad? Gooi hem niet meteen weg! Wij hebben namelijk een leuke "Doe het zelf" voor je om het boeket te recyclen tot kunstwerk. Lees de "Doe het zelf" hier. 

Herschik

De ene bloem houdt het langer vol dan de ander. Herschik de beste bloemen uit het boeket in een nieuwe vaas of in verschillende kleine vaasjes. Hierdoor krijg je overal bloemen in huis!

Opvullen

Geeft jouw huis een leeg en kaal gevoel? Vul een lege plek in huis op met een prachtige bos. Zet bijvoorbeeld midden in de kamer een krukje met daarop een boeket bloemen. Dit zorgt ervoor dat de leegte wordt doorbroken en zo creëer je een gezellige sfeer.