De boom staat en de tijd is aangebroken om plannen te maken voor het kerstdiner. Wat wordt het thema? Wie maakt wat? Hoe gaan we het opdienen? Wat het eet-thema ook wordt, met deze voorbeelden zijn jouw gerechtjes gegarandeerd de mooiste van de avond.
Welke bloemen kun je eten?
Eetbare bloemen zijn meer dan alleen garnering. Ze kunnen worden gebruikt om kleur, textuur, geur en smaak toe te voegen aan zowel zoete als hartige gerechten. Chef-koks zien al lang het voordeel in van het gebruik van bloemen om zowel het uiterlijk als de smaak van hun menu's te verbeteren. En ze zijn helemaal niet moeilijk te vinden. Om je op weg te helpen hebben wij er een paar op een rijtje gezet voor je:
Ook leuk in de winter:
Een extra tip van ons. Het mag dan winter zijn, wij vinden dit net zo leuk in december als in juli: IJsblokjes met bloemen.
Vooral tijdens de feestdagen mag het lekker feestelijk, dus breng met vrolijke bloemen kleur aan jouw drankje!
Eetbare bloemen in gerechten
Wij gaan dit jaar voor de mooiste gerechten. Ook feestelijk: decoreer jouw tafel met dezelfde bloemen als die je in gerechten en drankjes gebruikt. En vergeet niet om jouw mooiste foto’s te delen met ons (tag Fleurop via: @Fleurop_nl).
Daar worden wij, en natuurlijk onze volgers, blij van!