Gipskruid is weer helemaal terug van weggeweest, en hoe! Lang genoeg heeft het gipskruid een bijrol vervuld in boeketten. Nu is het tijd voor een plek op het erepodium. Deze lieve bloemetjes kun je voor de winter / kerstperiode prima gebruiken voor een verrassend effect in huis.
Sprookjesachtig mooi
Het kleurenpalet van gipskruid bestaat uit verschillende tinten wit of roze. De grootte van de bloem varieert nogal, van piepkleine bloemetjes tot dikke volle bloemen. Voor het echte winterse gevoel kun je gebruik maken van de witte variant. Breng je liever extra kleur in huis, kies dan voor de roze!
Drogen maar!
Wist je dat je gipskruid, net als achillea, limonium en eryngium, kunt laten drogen? Je kunt dit doen door de blaadjes te verwijderen en dan de bloemen in kleine bosjes bij elkaar te binden.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de bloemen per steel te laten drogen. Hang ze hiervoor ondersteboven op een warme, droge en het liefst ook donkere plek. Zodra de bloemen goed gedroogd zijn, kun je ze in kransen verwerken of in een vaasje zetten.
Sneeuwgordijn maken van gipskruid
Je hebt nodig: aluminiumdraad, kleine glazen bolvaasjes en gipskruid.
- Wikkel het aluminiumdraad een paar keer om elk bolvaasje. Houd ongeveer 10 cm aan tussen twee vaasjes; zo ontstaat een slinger aan vaasjes.
- Hang één of meer vazenslingers op.
- Vul de vaasjes met water en een druppel snijbloemenvoedsel. Hierdoor blijft het water helder.
- Vul de vaasjes met verschillende soorten gipskruid
- En nu, volop genieten!
DIY graad:
Eenvoudig. Afhankelijk van het aantal vaasjes, neemt het maken van het sneeuwgordijn niet heel veel tijd in beslag. Daarom is het leuk om samen met kinderen te maken.
De kleine glazen bolvaasjes zijn online te bestellen of verkrijgbaar via een Fleurop bloemist. Niet iedere bloemist heeft dezelfde voorraad, dus neem voor de zekerheid even telefonisch contact op. Met name als je een wat groter sneeuwgordijn wilt maken, heb je best wat bolvaasjes nodig.
Bron: 365dagenbloemen