DIY: Bloemenvaasjes maken voor paastafel

Pasen staat voor de deur! Deze Pasen kun je tijdens het paasontbijt of de paasbrunch genieten van een mooi verzorgde tafel met zelfgemaakte bloemenvaasjes. Deze vaasjes maak je in 5 stappen gemakkelijk en snel zelf, met een prachtig resultaat. Het is ook leuk dit samen met je kind(eren) te doen.

Om te beginnen verzamel je oude glazen potjes of flessen van bijvoorbeeld appelmoes of babyvoeding. Tip: verzamel potjes van verschillende afmetingen. Dit zorgt voor een speelse mix en variatie op tafel.

Wat heb je nodig?

  • Glazen potjes of flessen (ongeveer 5 stuks);
  • Verf (geschikt voor glas) in verschillende kleuren;
  • Kwast;
  • Oud papier of zeil;
  • Schilderstape of plakband (optioneel);
  • Bloemen! 

Stap 1: Maak de potjes goed schoon

Het is belangrijk dat de potjes of flessen van binnen goed schoon worden gemaakt en er
geen restjes meer inzitten. Bloemen bloeien namelijk het beste in een schone vaas. De potjes maak je goed schoon door ze grondig te wassen in warm water met afwasmiddel. Om ze te kunnen verven is het belangrijk om het etiket eraf te weken. Dit doe je door een emmer of gootsteen te vullen met warm water, waaraan je een druppeltje afwasmiddel toevoegt. Laat de potjes goed weken, totdat het etiket los komt. Blijven er toch nog lijmrestjes zitten dan kan je deze verwijderen met een sponsje en afwasmiddel.

Stap 2: Tafel afdekken

Stap 3: Verven maar!

Alle voorbereidingen zijn gedaan dus het verven kan beginnen. Wil je het hele potje verven? Dan kun je gelijk beginnen. Liever een deel verven? Dan kun je het potje op de gewenste hoogte afplakken met schilderstape of plakband. Dit geeft een extra speels effect. Verdeel de verf gelijkmatig over het glas en laat het een aantal uur goed drogen. Voor een extra mooi resultaat en om er zeker van te zijn dat het glas voldoende gedekt is adviseren wij om het potje nogmaals te verven. Heb je gebruik gemaakt van plakband of schilderstape? Dan kun je dit verwijderen als de vaasjes goed zijn opgedroogd.

Stap 4: Op naar de bloemist!

Nu de vaasjes staan te drogen kun je naar de lokale Fleurop bloemist gaan om de mooiste bloemen te kopen. Op de foto’s is er gebruik gemaakt van verschillende soorten chrysanten. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen lievelingsbloemen uitzoeken of geef de keuze voor de bloemen uit handen aan je kinderen. Bij de lokale bloemist vind je een ruim assortiment bloemen en denken ze graag met je mee!

Stap 5: De juiste verzorging

Nu je de bloemen in huis hebt moet je ze goed verzorgen om er extra lang van te kunnen genieten. Snij de bloemen altijd schuin af, zodat ze voldoende water kunnen opnemen. Let er ook op dat er geen blaadjes in het water komen, dit voorkomt de groei van bacteriën. Vraag de bloemist ook om snijbloemvoeding. Door de juiste verzorging kun je nog langer genieten van de bloemen.

Maak leuke combinaties met de bloemen en de vaasjes, kies een mooi plekje op tafel en geniet ervan!

Bron afbeeldingen: Justchrys.com