De mooiste herfstbloemen voor het herfstgevoel! 

Ieder seizoen heeft haar mooie kanten, de winter wanneer er sneeuw valt, de lente met prachtige bloesem en fijne zonnestralen, de zomer met kleurrijke bloemen en warme temperaturen en de herfst met haar herkenbare kleuren en mooie avondzon.

Haal het herfstgevoel in huis

Dankzij de verandering van de seizoenen verandert ook de behoefte aan nieuwe kleuren. Waar we in het voorjaar behoefte hebben aan vrolijke tinten en echte bolbloemen zoals tulpen en hyacinten, vraagt de zomer om opvallende en kleurrijke bloemen.

Het najaar is vaak wat kouder en 's avonds wordt het vroeger donker. We brengen hierdoor weer meer tijd binnen door en hebben behoefte aan het warme gevoel. De kachel kan weer aan, de plaids komen weer tevoorschijn en ook in bloemen zie je het najaarsgevoel terug. 

Bloemen die goed bij het najaar passen en daarom populair zijn, zijn de zonnebloem, dahlia en hortensia's. De zonnebloem zorgt nog voor een vleugje zomer, de dahlia is de echte blikvanger en verkrijgbaar in verschillende kleuren, en de hortensia benadrukt het herfstgevoel, met name doordat het blad al indroogt.

Voeg daarbij nog een strelitzia of oranje gloriosa toe en het herfstgevoel is compleet! 

De populairste herfstbloemen

Bloemen die goed bij het najaar passen en daarom populair zijn, zijn de zonnebloem, dahlia en hortensia's. De zonnebloem zorgt nog voor een vleugje zomer, de dahlia is de echte blikvanger en verkrijgbaar in verschillende kleuren, en de beeldschone hortensia benadrukt het herfstgevoel, met name doordat het blad al mooi indroogt.

Voeg daarbij nog een strelitzia of oranje gloriosa toe en het herfstgevoel is compleet! 

Benieuwd hoe deze bloemen in de boeketten terugkomen? Neem dan snel een kijkje tussen de seizoensbloemen!

Grassoorten in boeket

Op dit moment zijn de grassoorten in boeketten populair. Dit is mede te danken aan de populariteit van droogboeketten. Het gras blijft lang goed, waardoor je deze op een willekeurige ruimte in huis nog neer kan zetten en je er langer van kunt genieten.

Naast de grassen in boeketten, zie je ook veel vazen staan met alleen grassoorten. Een bekend en veelvoorkomend grassoort is het pampasgras. Deze grote pluimen zijn een echte aanvulling in je interieur. In al haar rust en eenvoud, zonder echt de aandacht te trekken, geeft het je al snel een warm gevoel.

Ook in tuinen zijn grassoorten niet meer weg te denken. Wanneer veel bloemen zijn uitgebloeid, komen de grassoorten in het najaar juist volop in zicht. Heb je nog geen grassoort in de tuin, dan is het zeker een aanrader om een mooi plekje vrij te maken en deze te planten. Je kunt dan ze dan later knippen en een mooi plekje in je interieur geven. 

Bessen en najaar

Misschien voelt het wat ouderwets, maar de bessen komen ieder jaar weer terug in onze herfstboeketten. Simpelweg omdat het gewoon bij de herfst past en daardoor onmisbaar is. Dankzij het toevoegen van bessen brengen we een speels tintje aan het boeket toe.

Herfsttip: Maak een herfststukje
Houd je ervan om lekker creatief bezig te zijn? Ga dan eens voor een herfststuk in huis. Dit is ideaal voor het ultieme herfstgevoel. Ga de tuin of natuur in en verzamel de mooiste herfst-decoratie. 

Herfstboeketten
van dit moment 😍🍂

Net als andere seizoenen, hebben we de mooiste herfstboeketten voor je samengevoegd in ons herfst-assortiment. Neem vooral een kijkje en laat je inspireren met het moois wat de herfst te bieden heeft.

Bekijk het hele herfstassortiment via:

Herfstbloemen bestellen