Bloemschikken voor Pasen

Pasen is de laatste jaren in populariteit gegroeid en staat net als Kerst in het teken van samenzijn en natuurlijk paaseieren zoeken voor de kinderen 🐰🐣.

Hiermee is het een van de meest populaire feestdagen in Nederland. Pasen valt in 2024 op zondag 31 maart (Eerste Paasdag of paaszondag) en maandag 1 april (Tweede Paasdag of paasmaandag). 

Het Paasfeest is zo geliefd, omdat het in het begin van de lente gevierd wordt, wanneer de eerste warme zonnestralen en kleurrijke bloemen zich weer laten zien. Daarnaast is Pasen een mooi moment om gezellig samen te zijn met familie en vrienden.

Net zoals bij Kerstmis en Sinterklaas, is Pasen zo’n feestdag waarbij we steeds vaker groots uitpakken. Het huis wordt volop versierd met paashaasjes, kuikentjes, vrolijke bloemen, eieren en andere lente-artikelen in vrolijke, frisse kleuren. Geel, paars, roze, groen, lila en blauw voeren de boventoon.

Aankleding voor Pasen

Hoe kleur jij je huis met Pasen? Wel eens aan een prachtig bloemstuk gedacht, zelfgemaakt of als kant-en-klaar Paasbloemstuk of Paasboeket? Fleurop geeft jou tijdens Pasen 2024 de beste tips om te gaan bloemschikken. Want met Pasen kleur jij jouw huis met bloemen!

Wat betekent Pasen ook alweer?

Weet jij het nog? Zo ja, dan behoor je tot een vijfde van de Nederlanders die de echte betekenis van het Paasfeest kent. Zo nee, dan is hier een opfrisser: Pasen is een Christelijke feestdag. Er wordt gevierd dat Jezus is opgestaan uit de dood. Dit is op de eerste zondag na zijn kruisiging.

Niet iedereen is op de hoogte van de oorsprong en echte betekenis van het Paasfeest. De meesten zien Pasen toch gewoon als een vrolijk en kleurrijk tweedaags-feest met lekker eten en drinken in gezelschap.

Kenmerkend is het Paasontbijt, de Paasbrunch en het gourmetten. Tussendoor wordt er gesmuld van zoetwaren, zoals chocolade, koekjes en natuurlijk paaseitjes in ontelbare kleuren en smaken. De paas artikelen zijn dan ook al vroeg in het jaar te vinden in de supermarkten.

 

 

Tips voor bloemschikken voor de Paasdagen

Pasen valt in het voorjaar – hoera, lente! Bomen worden groener, veel planten gaan bloeien, bloemen komen uit hun knoppen en geleidelijk wordt het warmer. Genoeg aanleiding dus om een prachtig paasbloemstuk of paasboeket aan jouw paasversiering toe te voegen.

Wanneer je gaat bloemschikken voor Pasen, is geheel aan jou. Ontvang je gasten met Pasen en wil je dat het huis dan paasversiering ready is? Dan kun je het beste een moment vóór Pasen uitkiezen om rustig een paasboeket of paasbloemstuk te maken (of te kopen). Heb jij echter vrienden of familie die ook wel van bloemschikken houden of creatief zijn aangelegd? Dan kun je er prima een aparte activiteit van maken! Gezellig met z’n allen aan de eettafel. 🌷

Verras met een mooi paasboeket!

Bloemstuk

vanaf 49,95
Seizoensverrassing
Keuze bloemist
Bloemenweelde

vanaf 26,95

Deze tips voor bloemschikken helpen jou een prachtig paasstuk maken

Tip 1: basisgereedschap en hulpmiddelen

Een goed begin is het halve werk. Dit heb je nodig om het bloemschikken met Pasen tot een geslaagd project te krijgen:

 • Scherp mesje om het steekschuim mee af te snijden
 • Snoeischaar voor het afknippen van dikke takken
 • Draadtang voor het afknippen van ijzerdraad
 • Keukenschaar
 • Lijmpistool
 • Steekschuim
 • Bloemendraad van 0.6 mm, om blaadjes op draad te zetten
 • Bloemendraad van 0.9 mm om gerbera op draad te zetten
 • Bloemendraad van en 1.5 mm voor het bevestigen van stronken en zware takken
 • Prikkers met kleurstof, voor het bevestigen van steekschuim op de schaal
 • Houten prikkers, voor het vastzetten van bloembollen, vruchten en het verstevigen van holle stelen
 • Touw, voor het binden van het boeket
 • Eventueel: steekbuisjes, glazen flesjes, spelden en wikkeldraad

Natuurlijk kun je geheel zelf bepalen in hoeverre je deze lijst met benodigdheden gebruikt. Of je nu professioneel te werk wil gaan zoals onze vakbloemisten van Fleurop, of gewoon lekker creatief wil foezelen met eigen handigheidjes.

Tip 2: ga je voor een paasboeket, paasbloemstuk of paaskrans?

Denk van tevoren na over de vorm van het paasstuk. Kijk rond in je huis en vind een plek (of meerdere plekken) waar paasbloemen de omgeving kunnen opfleuren. Deuren, muren, wanden en kastfronten zijn ideaal voor paaskransen. Een paasboeket past prima op plekken waar weinig ruimte is (vensterbank, tafelhoek, dressoir) of waar je juist de hoogte in wil gaan qua decoratie. 

Een paasbloemstuk daarentegen neemt met al haar pracht en praal meer ruimte in en staat mooi op een tafel of bijzettafel.

Tip 3: groen, groener, groenst

Het hoofdingrediënt van een bloemstuk is natuurlijk de bloemen. – Maar vergeet je niet het bladgroen? Bladeren in diverse vormen en groottes, takjes van verschillende diktes… Zij verrijken de bloemen en laten kleuren er nog meer uitspringen. Kleine accessoires maken jouw paasstuk zelfs nóg bewonderenswaardiger!

Tip 4: ga voor vrolijke, frisse kleuren

Pasen valt in de lente, dus dat betekent kleur, vrolijkheid en frisheid. Bij het samenstellen van de bloemen voor het bloemschikken adviseert Fleurop daarom om voor lichte, zachte of zoete kleuren, of pasteltinten te gaan. Denk hierbij aan geel, roze, paars, lila, oranje, lichtgroen, lichtblauw en wit. Hoe meer geel, hoe beter. Vermijd donkere en harde kleuren. Wil je wat meer trendy, hip of luxe? Voeg dan wat kleine paasaccessoires of paasartikelen toe van zilver of goud. - De traditionele paaskleuren, maar dan in metallic zijn ook erg populair!
 

Bloemen voor Pasen

Ga jij een paasboeket, paaskrans of paasstuk bloemschikken? Dan kies je natuurlijk voor bloemen uit het seizoen. In de lente komen de mooiste bloemen en planten tot leven, wat een prachtig kleurenpallet oplevert. De paasbloemen die zeker niet mogen ontbreken in jouw paasversiering, zijn:


Binnen deze bloemsoorten kun je variëren met verschillende kleuren. Vooral tulpen en rozen hebben een breed kleurenspectrum. Tot slot kun je jouw paasstuk compleet maken met de kenmerkende paastak. Laat de Pasen maar komen!

Paasbloemen bezorgen:

Net als voor seizoenen, hebben we de mooiste Paasboeketten voor je samengevoegd in ons paasassortiment. Neem vooral een kijkje en laat je inspireren met het moois wat we voor Pasen te bieden hebben.

Bekijk het hele Paasassortiment via:

Paasbloemen bestellen