3 redenen om thuiswerken nog fleuriger te maken

En zó doe je dat in stijl: Waar de één een plekje aan de eettafel veroverd heeft, kiest de ander voor een bureau op zolder of in de woonkamer.

Waar in huis je jouw thuiswerkplek ook hebt gecreëerd, heb je er al eens aan gedacht om er bloemen neer te zetten? Nu de dagen korter worden en het weer zich van haar donkere kant laat zien, geven bloemen je de positieve vibe die je nodig hebt! Drie reden om thuiswerken nog fleuriger te maken: 

1. Bloemen laten je lachen 

Niet het eigen bureau of de lekkere koffie, maar de collega’s worden het meest gemist nu we massaal thuiswerken. En dat begrijpen wij wel. Collega’s inspireren, motiveren en ze laten je lachen. Gelukkig hebben we goed nieuws. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bloemen je ook laten lachen. Zorg voor een boeket binnen handbereik en start je werkdag thuis met een goed humeur. 

2. Bloemen vergroten je concentratie 

Wist je dat bloemen helpen je concentratie te verbeteren? Dit heeft te maken met het feit dat bloemen en planten CO2 uit de lucht halen en de koolstofdioxide omzetten in zuurstof. Regent het deze herfst te hard voor jouw lunchwandeling? Zorg dan voor extra bloemen en planten in huis/thuiskantoor. 

3. Bloemen verminderen stress 

Wie bloemen in zijn buurt heeft staan ervaart bovendien psychische voordelen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat bloemen een groot effect hebben op hoe we ons voelen, dat ze gevoelens van angst en stress verminderen en een kalmerende werking hebben. Drukke dag met veel video-vergaderingen voor de boeg? Kijk dan wat vaker op van je beeldscherm en werp een blik op die fleurige creatie. 

Thuiswerken in stijl 

Net als woonaccessoires zijn boeketten er in de meest uiteenlopende stijlen. Laat jouw thuiswerkboeket aansluiten op het interieur en je hebt er een schitterende eyecatcher bij. Is jouw thuiswerkplek kleurrijk, ga dan voor een opvallend boeket dat deze stijl versterkt. Heb je de ruimte, kies dan voor een losjes geschikt en uitbundig veldboeket. Liever een boeket dat past bij de serene Scandinavische woontrend? Kijk dan eens naar boeket ‘Ik denk aan je'