De mooiste babynamen afgeleid van bloemen:

  1. Roos / Rose: Een mooie vrouwelijk naam die al lange tijd populair is. Net zo tijdloos als de prachtige bloem zelf. De naam Rose is vooral bekend geworden door de film ‘Titanic’. 

  2.  Ivy: De Engelse vertaling van klimop is Ivy. De Klimop staat voor eeuwigheid, sterke genegenheid en trouw. 

  3. Fleur: Fleur is een trendy, chique en elegante meisjesnaam. Het Franse woord voor bloem. Natuurlijk is het ook leuk dat de naam Fleurop hiervan is afgeleid. De jongensnaam die hier een variant van is, is Floris. Ook een bekende naam die populair blijft. 

  4. Lily/Lilly: Een vrouwelijke naam geassocieerd met de lelie. De naam duidt op nederigheid en toewijding. 

  5. Holly: Bekend om zijn rode bessen, produceert de hulstboom eerst witte bloemen die vervolgens in de bekende rode bessen veranderen. Bloemen die bekend staan om bescherming en verdediging. 

  6. Iris: Iris is een paarse bloem en heeft iets mysterieus. De godin Iris was in de Griekse mythologie de godin van de regenboog. Het is een oude naam die weer aan het stijgen is. Het zal een intrigerende keuze zijn voor een babymeisje.

  7. Jasmijn: Is een romige bloesem en heeft een prachtige geur. Daarom is deze geur ook erg gewild voor parfums en thee. De bloem roept liefde en romantiek op. 

  8. Posy: Een bos bloemen brengt vreugde, net zoals dochters hun ouders geluk brengen. De naam betekent dan ook: bos bloemen. 

  9. Senna: De gele Senna bloem is afkomstig van de Senna plant, die jaar in jaar uit felblauwe bloemen produceert. De bloem symboliseert de helderheid en is een ongewone en frisse naam. 

  10. Madelief: Een populaire heldere bloem die onschuld, zuiverheid en geluk symboliseert. Madeliefjes zijn zoete bloemen die gebruikt worden in boeketten. Wanneer je een kind zal vragen om een bloem te tekenen, dan zal het zeker een madelief zijn.


O, ja… je kunt ze natuurlijk ook nog samenvoegen, zodat je een extra bijzondere naam krijgt..