Calla

De calla zorgt voor het feestelijke tintje in een luxe boeket. De calla is in vele kleuren verkrijgbaar, zoals geel, roze, oranje, wit, groen maar ook zwart.

Kenmerken van de calla

De speciale vorm van de calla, straalt een luxe bloemsoort uit en is een soort schub die langzaam bloeit tot een ware eyecatcher. De vorm van bloem lijkt op een kelk wat stamt uit de oudheid en daardoor wordt de calla ook wel bekerplant genoemd.

Symboliek van de calla

De calla is niet alleen heel mooi, maar ook nog eens gezond. Uit Japans onderzoek is namelijk gebleken dat je met een calla op je bureau minder stress ervaart en je een boost creativiteit krijgt om je werkzaamheden beter uit te voeren. Wie wil dat nou niet? Zet die calla dus maar snel op je bureau. De calla wordt gezien als een bloem die staat voor schoonheid en geluk. In de tijd van de Grieken en Romeinen werd de bloem gezien als teken van feesten en plezier. De bloemvorm lijkt namelijk op een kelk die in deze tijd gebruikt werd om mee te proosten. Niet voor niets dus dat de calla tegenwoordig veelvuldig wordt gebruikt in feestelijke boeketten, decoraties en corsages voor bijvoorbeeld een bruiloft.

Geschiedenis van de calla

De calla komt van oorsprong uit Zuid-Afrika waar het groeit in de moerassen. Het vocht uit de moerassen slaat de calla op en daardoor komt het de droge periodes door. De calla komt dan ook het beste tot zijn recht op plaatsen waar het afwisselend zonnig en drassig is. Rond 1700 is de calla ontdekt door een Europese gouverneur die in Zuid-Afrika was. Hij vond de bloemsoort zo indrukwekkend dat hij een aantal exemplaren naar Europa heeft gestuurd en zo werd ook in Europa de calla populair.