Verzorgingsadvies

Een boeket langer mooi houden kun je gemakkelijk zelf beïnvloeden, met eenvoudige verzorgingstips. Die wij graag met je delen. Je krijgt 6 verzorgingstips, waardoor je optimaal kunt genieten van het boeket!

Tip: snijd om de 3 tot 4 dagen weer een stukje van de steel af. Zo blijft het boeket langer staan en kan je er nog langer van genieten. Maak de vaas ook direct schoon en voeg een nieuw zakje snijbloemenvoeding toe. Vraag bij de bloemist om een extra zakje voeding.

Tip: Gaan de rozen na een paar dagen al 'hangen'? Dan krijgen ze te weinig water. Snijd de steel nog eens goed schuin af, zodat ze voldoende water kunnen opnemen. De roos zal snel weer prachtig bloeien

#3 Let op de blaadjes! 

Verwijder al het blad dat onder water komt te staan. Dit doe je omdat de bladeren anders kunnen gaan rotten. Ook kunnen bloemen niet goed tegen de bacteriën die dan in het water komen.

#4 Een passende en schone vaas

Zorg voor een goede start voor het nieuwe boeket. Met een schone vaas voorkom je dat er meteen bacteriën bij de bloemen komen. Ook vindt jouw boeket het fijn om genoeg ruimte te hebben. Prop de stelen dus niet op elkaar, maar zorg voor een passende vaas, waarin voldoende ruimte is.

Tip: Kies bij voorkeur voor een glazen vaas. Bacteriën hebben hierin minder kans om zich te hechten.

Tip: Gebruik de meegeleverde snijbloemvoeding of vraag erna bij de bloemist. De voeding houdt het boeket tot 60% langer mooi! 

#6 Zoek een goed plekje uit

Je wilt natuurlijk dat de bloemen zo lang mogelijk blijven staan. Maar hoe doe je dat? Zorg ervoor dat je de volgende locaties vermijdt. De bloemen worden er namelijk niet beter op als je ze op de tocht of bij de verwarming plaatst. Hierdoor verdampen ze meer vocht dan dat ze opnemen. Ook naast de fruitschaal is niet de beste plaats voor bloemen. Dit omdat fruit ethyleengas produceert. Wat ervoor zorgt dat bloemen snel ouder worden.

Geniet van de bloemen!