Verzorgingsadvies

Het zo lang mogelijk mooi houden van je boeket kun je gemakkelijk zelf beïnvloeden. Zo zijn er een aantal eenvoudige verzorgingstips. Die wij met jou willen delen!

#1 Zo komt het boeket veilig op bestemming

Zorg ervoor dat je het boeket zorgvuldig in pakt. Hiermee voorkom je beschadigingen aan jouw prachtige bos. Ook bescherm je op dit moment het boeket tegen warmte of kou. Heb je het boeket bij ons besteld? No worries, onze Fleurop bloemisten zorgen altijd voor de juiste verpakking.

#3 Let op de blaadjes!

Verwijder al het blad dat onder water komt te staan. Dit doe je omdat de bladeren anders kunnen gaan rotten. Ook kunnen bloemen niet goed tegen de bacteriën die dan in het water komen.

 

#4 Een passende en schone vaas

Zorg ervoor dat je een schoon huisje hebt voor het nieuwe boeket. Met een schone vaas voorkom je dat er meteen bacteriën bij de bloemen komen. Ook vindt jou boeket het fijn om genoeg ruimte te hebben. Prop de stelen dus niet op elkaar, maar zorg dat er voldoende ruimte is.

 

#6 Zoek een goed plekje uit

Je wilt natuurlijk dat de bloemen zo lang mogelijk blijven staan. Hoe doe je dit? Zorg er voor dat je de volgende locaties vermijd. De bloemen worden er namelijk niet beter op als je hun op de tocht of bij de verwarming plaats. Hierdoor verdampen ze meer dan dat ze opnemen. Ook naast de fruitschaal is niet de favoriete locatie voor de bloem. Dit omdat fruit ethyleengas produceert. Wat ervoor zorgt dat de bloemen snel ouder worden.

 

Heb je wat aan deze verzorgingstips gehad? Laat het ons weten via Facebook, Pinterest of Instagram!

Take a look and enjoy