Duurzaamheid

De kwaliteit van onze leefomgeving doet ertoe, nu en in de toekomst. Daarom is duurzaamheid belangrijk in de werkwijze van Fleurop en beschikken onze lokale bloemisten over het onafhankelijke keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’.

Wat is een duurzame bloemist?

Fleurop weet als geen ander hoe belangrijk een duurzamere bedrijfsvoering is. We bestaan al meer dan 100 jaar en we willen er over 100 jaar nog steeds zijn. Bovendien draait onze dienstverlening om bloemen, een natuurproduct. De impact van ons handelen op die natuur willen we dan ook verkleinen.

Bovendien draait onze dienstverlening om bloemen, een natuurproduct. De impact van ons handelen op die natuur willen we dan ook verkleinen. Door te voldoen aan het keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’ stelt Fleurop strenge eisen aan onder meer:

  • de inkoop van bloemen en planten (teelt onder goede arbeidsomstandigheden en met minder inzet van milieubelastende bestrijdingsmiddelen)
  • milieuvriendelijkere verpakkingsmaterialen (beperkt gebruik van folie, plastic en elastiek en géén gebruik van wax, glitters en lak)
  • duurzamere schoonmaakmiddelen (géén chloorhoudende reinigingsmiddelen)
  • het gebruik van milieuvriendelijker steekschuim
  • het scheiden van afval (plastic, groen, karton en papier)
  • schoner transport voor de bezorging van bloemen
  • een veilige werkomgeving, die ook ruimte biedt aan mensen in opleiding en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Duurzaam in elk facet van jouw boeket

Het keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’ is een verplicht onderdeel van het lidmaatschap van de Fleurop-coöperatie. Het keurmerk wordt beheerd door SMK (de onafhankelijke Stichting Milieukeur) en afgegeven door SGS (een onafhankelijke certificatie-instelling). Periodiek zijn er fysieke controles in de winkels. Dit waarborgt dat onze bloemisten blijven voldoen aan de richtlijnen van het keurmerk.

Elk facet van een boeket is daarbij relevant. Van teelt tot verpakking en van voeding tot bezorging. ‘Fleurop bezorgt een goed gevoel’ is ons motto. Het keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’ is een garantie dat boeketten op duurzamere wijze worden samengesteld én bezorgd vanuit de lokale Fleurop-vakbloemist. Dat geeft een extra goed gevoel! 

Lees meer op de website van Barometer Duurzame Bloemist

Ontdek onze bestsellers

Met liefde samengesteld door jouw lokale Fleurop vakbloemist