Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

De bloem freesia

De bloem freesia wordt ook wel Kaaps lelietje der dalen genoemd. Die naam verwijst naar de plaats waar de bloem werd ontdekt (zie verder in deze tekst). De meeste mensen zullen deze bloem echter gewoon kennen onder de naam freesia. Die naam is afkomstig van de Duitse arts Freese. Hij was een vriend van de ontdekker van de freesia, de heer Echlon. Deze meneer Echlon ontdekte de freesia in de Kaapkolonie in Zuid-Afrika. Tegenwoordig worden in Nederland enkelbloemige en dubbelbloemige freesia’s verkocht.

Betekenissen freesia

De betekenissen die aan de freesia worden gegeven, zijn vertrouwen en onschuld. Het maakt dan niet uit om welke kleur freesia het gaat, al wordt wel gezegd dat een gele freesia betekent ‘Ik wil mijn vreugde met je delen’. De zacht geurende freesia wordt wel gegeven bij het zevende huwelijksjaar. In het zevende jaar van een huwelijk zou onrust optreden en de freesia moet de echtgenoten herinneren aan onschuld en dus eerbaarheid van de liefde. Als je de freesia aan je echtgenoot/echtgenote geeft, herinner je die persoon aan jullie pure liefde. Daarop kunnen jullie dan weer jaren teren.

Verzorging freesia

Wat de beste verzorging van de freesia is? Het is heel belangrijk dat de bloemen zich vol kunnen zuigen met schoon water. Voordat je ze in een schone vaas met schoon water zet, is het raadzaam de stelen zo’n 3 cm af te snijden. Wat betreft de locatie van je vaas met freesia’s: niet bij rijpend fruit of in een rookruimte neerzetten. Alle bloemen zijn gevoelig voor het ethyleengas dat daar vanaf komt, maar freesia’s zijn er overgevoelig voor.

foto
Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten