Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Bloemen voor verjaardag geschiedenis

Bescherming door verjaardagsfeest

Vroeger geloofde men dat de jarige bescherming tegen demonen kreeg door het vieren van een verjaardagsfeest. Destijds geloofde men namelijk in kwade geesten. Op je geboortedag, je verjaardag, zou je extra gevoelig voor die geesten zijn. Veel lawaai zou de nare geesten afschrikken. Daarom kwamen families en vrienden op verjaardagen bijeen. Het feestgedruis zou de jarige jet of job dan beschermen.

Bloemen als verjaardagscadeau

Bloemen worden van oudsher als verjaardagscadeau gegeven. Volgens de verhalen vierden tweeduizend jaar geleden alleen belangrijke personen, zoals koningen, hertogen en andere rijke, belangrijke personen hun verjaardag. Zij gaven grote feesten en kregen daarbij cadeaus. Die cadeaus bestonden naar verluidt vooral uit bloemen. We mogen ervan uitgaan dat daar ons huidige gebruik ‘het geven van bloemen op een verjaardag’ vandaan komt. De minder goed bedeelde mensen gingen rond 1900 pas verjaardagen vieren. Zij hadden daarvoor geen geld om een verjaardagsfeest te geven en al helemaal niet om cadeaus te kopen.

Tradities rondom verjaardagen

De tradities rondom verjaardagen verschillen per land. Zo hangen de Denen de vlag uit als hun kinderen jarig zijn. Indiase kinderen krijgen kleurige kleding aan op hun verjaardag. In Nederland en veel andere westerse landen krijgt een jarige cadeaus en trakteert de jarige familie, vrienden en collega’s op bijvoorbeeld gebak.

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

‘Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!’ dat laat je een jarige weten op zijn/haar geboortedag. Geen betere manier om te feliciteren dan hem/haar in de bloemetjes te zetten! Een verjaardag geeft tenslotte reden tot vrolijkheid en cadeautjes. Een bloemen cadeau bestellen doe je eenvoudig en snel in deze online bloemenwinkel van Fleurop. Op het door jou aangegeven moment levert een van de ruim 1.250 Fleurop bloemisten in Nederland jouw boeket persoonlijk af bij de jarige job. Stel je voor wat een verrassing dat is voor de jarige: onverwachts een vrolijk boeket bloemen cadeau krijgen!

foto
Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten