Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Valentijnscadeau op Valentijnsdag

Ieder jaar met Valentijn verrassen we onze (stille) geliefde. Wat is er nou mooier dan als verrassing een groot boeket bloemen laten bezorgen? Anoniem of met uw naam op een kaartje erbij; wat u wilt!
Wilt u eens iets anders geven? Bestel een Fleurop Bloemenbon van Fleurop. 

Hoe Valentijnsdag uiteindelijk ook is ontstaan. 14 februari is in de loop der jaren omgedoopt tot de dag van de liefde en voor geliefden. Daarom nodigt de dag uit tot het betuigen van liefde en waarmee doet men dat beter dan met bloemen? Wat is de lievelingsbloem van uw geliefde? De romantisch bloem der liefde: de roos? Of de schattige gerbera? Of de bloem met zachte blaadjes: eustoma. Of de gaat u voor de stijlvolle anthurium? Altijd goed: rode en roze bloemen door elkaar gemengd. In de online bloemenwinkel van Fleurop hebt u volop keuze!

Verhalen die de ronde doen over het ontstaan van Valentijnsdag:

Het oude Rome

De oorsprong wordt vaak gezocht in het oude Rome. Daar was 14 februari de dag van de Romeinse godin Juno. Deze Juno was beschermheilige. Niet alleen van huwelijken, maar ook van vrouwen. Daarnaast was zij koning van alle goden en godinnen. Voor deze godin werd een festival georganiseerd. Op dit festival werd een soort loting gehouden. Daarmee werden jongens en meisjes samengebracht. Dit zou later Valentijn worden genoemd.

Priester Valentijn

Dan is er nog het verhaal over de Romeinse priester Valentijn. Soldaten in die tijd mochten niet trouwen. Valentijn zou toch huwelijken voor hen hebben voltrokken. Daarom werd hij gevangen genomen. Hij overleed in gevangenschap en werd op 14 februari begraven.

Genezing van blindheid

Een andere, christelijke priester zou iemand genezen hebben van blindheid. Deze priester zat gevangen en degene die hij genas was de dochter van de bewaker. Hij verrichtte dit wonder ondanks dat de bewaker hem martelde. Uiteindelijk werd hij op 14 februari onthoofd. Diezelfde ochtend zou hij de dochter een liefdesbrief hebben gestuurd. Die sloot hij af met ‘jouw Valentijn’.

Vruchtbaarheidsfeest

Schijnbaar vierde de inwoners van Rome op 14 februari een vruchtbaarheidsfeest. Men vierde de liefde en de vruchtbaarheid. Wellicht ligt hierin de oorsprong van Valentijnsdag.

Paringstijd

In geschriften uit 1381 wordt tekst teruggevonden die aangeeft dat vogels op 14 februari begonnen met paren. We kunnen stellen dat ook mensen rond die periode de drang krijgen om te ‘paren’.

Franse graaf

Begin 15e eeuw zat in Londen een Franse graaf gevangen. Hij schreef gedichten en brieven die overliepen van liefde aan zijn vrouw. Hij noemde haar Valentines. Hier zou de naam Valentijn dus ook vandaan kunnen komen.

Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten