Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg
Vanaf € 19,95
Vanaf € 29,95
Assortiment

Bloemen van het seizoen laten bezorgen

Bloemen van het seizoen… die vindt u in dit deel van de online bloemenwinkel van Fleurop onder de noemer Seizoensboeketten. Ieder jaargetijde wordt vrolijk gekleurd door andere bloemsoorten en het is altijd leuk om iemand een seizoensboeket cadeau te doen! Daarom stellen Fleurop bloemisten speciaal voor bezoekers van de online Fleurop bloemenwinkel voor ieder jaargetijde een collectie seizoensboeketten samen.

Verkrijgbaarheid seizoensbloemen

Over de verkrijgbaarheid van bloemen: bloemen blijven een seizoensproduct. Het kan helaas gebeuren dat één of meer soorten matig of niet verkrijgbaar zijn, óók in perioden dat ze gewoonlijk goed verkrijgbaar zijn. Soms varieert de mate van verkrijgbaarheid bovendien per regio. Daarom kunnen wij niet garanderen dat alle bloemsoorten voorradig zijn bij alle Fleurop bloemisten.
Lees meer over de verkrijgbaarheid van bloemen per seizoen.

Seizoenen bij Fleurop

De Fleurop online bloemenwinkel gaat uit van de meteorologische seizoenen op het Noordelijk halfrond. De seizoensboeketten zijn daardoor binnen de volgende perioden verkrijgbaar op fleurop.nl:
Lenteboeketten: 1 maart tot en met 31 mei
Zomerboeketten: 1 juni tot en met 31 augustus
Herfstboeketten: 1 september tot en met 30 november
Winterboeketten: 1 december tot 1 maart

De begin- en einddata van astronomische seizoenen op het Noordelijk halfrond zijn als volgt:
Lente: 21 maart t/m 20 juni
Zomer: 21 juni t/m 20 september
Herfst: 21 september t/m 20 december
Winter: 21 december t/m 20 maart

Welke bloemen zijn er in elk jaargetijden verkrijgbaar? Onderstaand benoemen we enkele bekende bloemsoorten per seizoen:

Bloemen in de Lente

Welke bloemen ziet u in de lente? In mei / juni zijn er vaak pioenen. Dat is echter nooit zeker: de pioenroos is namelijk erg gevoelig. Is het te warm of te koud geweest, dan bestaat de kans dat er (bijna) geen pioenen verkrijgbaar zijn. Bloesemtakken, allium en delphiniumtakken zijn prachtige lentebloeiers. Bloemen die ook echt de lente vertegenwoordigen zijn ranonkels. Deze bloem heeft zoveel zachte blaadjes dat het u bijna duizelt! Laten we ook de diepgekleurde anemonen niet vergeten; een lust voor het oog. Net als de vrolijke narcis en de geurige hyacint overigens. Deze twee bloemsoorten zijn helaas wat lastiger in gemengde boeketten te verwerken, omdat ze invloed hebben op de houdbaarheid van de andere bloemen in het boeket. Vind u de bloem van uw keuze niet in de online Fleurop bloemenwinkel? Probeer het bij Fleurop bloemisten in de winkel.

Zomerbloeiers

Echte zomerbloeiers? De ultieme zomerbloem is misschien wel de zonnebloem met zijn prachtige, zonnige gele blaadjes! Maar ook de delphinium is een voorbeeld van een zomerbloem. Hij is er in diverse uitvoeringen die allen gemeen hebben dat heel veel kleine bloempjes boven elkaar groeien, waardoor u een toorts van bloemen krijgt. De delphinium is voor het eerst in de lente verkrijgbaar, maar is dat meestal ook in de zomer. Kent u ook de leeuwenbek met z’n bloempjes die u open en dicht kunt laten gaan als echte leeuwenbekjes? De hortensia kennen we allemaal; een zomerbloem waar menigeen gek op is. Niet zo gek als u kijkt naar de kleine bloempjes die samen een grote bol vormen. De dahlia is eveneens een adembenemende, mooi volle bloem die in de loop van de zomer en in een deel van de herfst verkrijgbaar is.

Herfstkleur in bloemen

In de herfst zijn er bloemen in warme kleuren. Ook zijn er veel prachtige bladsoorten met dieprode tinten, zoals de cotinus. Gaat u voor warme geeltinten? De fijnbloemige solidago is een prachtige vulling in een boeket. Een aantal hortensiasoorten is ook nog verkrijgbaar in de herfst. De warmroze/rode kleuren van de hortensia passen schitterend in een herfstboeket. Twee bloemen die bijna jaarrond verkrijgbaar zijn: de phlox en de chrysant. De laatste staat vanouds bekend als een echte herfstbloem. De bloem heeft heel veel kleine bloempjes. Gooi de phlox niet meteen weg als er een aantal bloempjes uitvalt. Dit is namelijk inherent aan de bloeiwijze. Er vallen om de zoveel tijd wat bloempjes uit, maar de phlox bloeit tot wel twee weken lustig verder! De nerine is een bijzondere herfstbloem. De nerine heeft op de ranke steel enkele kleine bloempjes. De blaadjes daarvan krullen aan de uiteinden. Helaas is de nerine soms lastig verkrijgbaar voor bloemisten.

Winterbloemen

Winterbloemen zijn er natuurlijk ook. In de winter zijn witte bloemen schitterend; alsof u sneeuw in huis haalt, maar warm getinte bloemen zijn begrijpelijkerwijs ook populair. De tulp is een bekende winterbloem. De tulp is meestal verkrijgbaar vanaf ongeveer december tot en met maart. Een bloem die in diverse kleuren verkrijgbaar is in de winter is de freesia. Deze bloem is er in diverse soorten; allen prachtig met hun bloempjes op een rijtje. Een wellicht minder bekende winterbloem die redelijk kort en daardoor voor bloemisten wat lastiger verkrijgbaar is, is de helleborus. Deze winterbloem wordt ook wel kerstroos genoemd. De amaryllis, ook wel bekend als hippeastrum, is een bloem die vanaf de winter tot in de lente verkrijgbaar is. Een schitterende grote bloem op stevige, hoge felgroen gekleurde steel. Stijlvol als single flower of met een aantal in een vaas én mooi in kerstbloemstukken. Daarnaast zijn in de winter de eerste anemonen en hyacinten verkrijgbaar (zie ook Lente).

Bloemen jaarrond

Bloemen die meestal het hele jaar door verkrijgbaar zijn, zijn:

 • de anjer met z’n ribbelige blaadjes in vele kleuren
 • de stijlvolle lelie
 • de lieve alstroemeria
 • de zwoele rozen
 • grappige gerbera’s
 • chique calla’s
 • lang houdbare anthurium
 • de chrysant in z’n vele soorten en maten
 • de zachtgekleurde eustoma
 • de bijzondere orchidee/phaleanopsis
 • de kleinbloemige bouvardia
 • de leucospermum of nutan met z’n sprieten (eind van de winter en in de lente wat lastiger verkrijgbaar)
Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten