Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Inspirerend rouwboeket

Een familielid, vriend of goede kennis is overleden. In Nederland nemen we gewoonlijk tijdens een begrafenis of crematie definitief afscheid van een dierbare. Bij dat moment hebben altijd bloemen gehoord. Bloemen zijn er voor ons op emotionele momenten. Of die momenten nu blij of verdrietig zijn. U wilt vanzelfsprekend graag passend bloemwerk bij zo’n verdrietig moment. Fleurop bloemisten begrijpen dat.

Persoonlijk advies

Fleurop vakmensen geven graag persoonlijk advies. Zij maken graag tijd voor u vrij als u in de bloemenwinkel komt met de vraag naar een mooi bloemstuk / rouwarrangement. U kunt voorbeelden bekijken (vraag naar het Fleurop rouwboek) en krijgt een advies op maat.

Ideeën opdoen

Binnen deze online bloemenwinkel krijgt u alvast een beeld van wat mogelijk is op bloemengebied. Wij hopen u met dit inspiratiealbum van bloemwerk voor rouwmomenten ideeën aan de hand te doen. Al het bloemwerk dat u in dit inspiratie album ziet is gemaakt door Fleurop vakmensen. Let op: bloemen zijn een natuurproduct. Niet alle bloemen in de getoonde rouwboeketten en –arrangementen zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Veel keuze in rouwboeketten

Er is veel keuze in rouwwerk. Zo houden veel mensen van witte bloemen op een begrafenis. Anderen laten juist graag kleurige bloemen verwerken in een rouwarrangement of rouwboeket. Sommige mensen voegen een persoonlijk item toe aan een rouwstuk, zoals een tennisracket of een knuffel als het een begrafenis voor een kindje betreft. Terwijl een aantal voor bloemwerk in een speciale vorm kiest, bijvoorbeeld een vlinder of een krans. Ook voor urnen is er passend bloemwerk. Je kunt kiezen voor kistbedekking of voor rouwboeketten die bij een kist worden neergezet. Er is geen goed of fout; het is jouw keuze!

Termen voor begrafenis bloemwerk

Je komt diverse termen tegen, van rouwboeket, tot rouwarrangement. Een korte uitleg van een aantal gangbare termen:

  • Rouwarrangement: dit duidt meestal op grotere bloemstukken. Een rouwarrangement kan bijvoorbeeld (een groot gedeelte van ) de kist bedekken. Soms worden de bloemen in een ondergrond, bijvoorbeeld oasis, gestoken. Ook wordt wel gewerkt met tubetjes gevuld met water om de bloemen enige tijd mooi te houden.
  • Rouwboeket: dit is een boeket dat op de kist kan worden gelegd of in een vaas erbij gezet kan worden. Over het algemeen zijn rouwboeketten voordeliger dan ander bloemwerk voor een begrafenis of crematie.
  • Rouwkrans: wil je oneindigheid symboliseren, dan is een rouwkrans een goede keuze. Een rouwkrans betreft namelijk in een kransvorm opgebonden bloemen. Soms worden de bloemen ook in oasis in een kransvorm gestoken voor een wat langere houdbaarheid. Een rouwkrans leent zich goed voor het rechtop zetten bij bijvoorbeeld een herdenking.
  • Speciale vormen: een veelgebruikte vorm is de biedermeier. Dit is een bolle / halfronde vorm. Op zoek naar een andere vorm? Kijk voor mogelijkheden in deze online Fleurop bloemenwinkel of vraag ernaar bij de lokale Fleurop bloemist. Het is soms namelijk mogelijk om te kiezen voor rouwbloemwerk in de vorm van een hart, druppel of kruis.
Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten