Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Vormen in bruidsboeketten

Bruids boeketten zijn er in verschillende vormen. De meest voorkomende:

  • Biedermeier: een traditioneel, bolvormig boeket. De bloemen worden compact gebonden om een halve bol te vormen.
  • Druppel: dit is ook een bolvormig boeket met het verschil dat de helft uitloopt in een lichte spitse punt. Vaak worden de bloemen op draad gebonden, omdat het geheel dan het meest stevig wordt.
  • Waterval: hierbij worden lange bloemen met behulp van draad in een waterval geschikt. Dit boeket is langer, groter, breder en boller van vorm dan de druppel. U bereikt er een dramatisch effect mee.
  • Lineair bruidsboeket: dit boeket heeft lineaire vormen, waarbij de grootste takken vaak een Y-vorm hebben (andere vormen kan ook). Meestal worden slechts één of twee bloemsoorten gebruikt.
  • Composiet bruidsboeket: dit bloemwerk bevat honderden losse echte bloemblaadjes die op één draad worden gebonden of aan elkaar worden gelijmd. Uiteindelijk lijkt dit op 1 grote bloem. In het kader van de houdbaarheid gebruikt de Fleurop bloemist Clean Life of een gelijksoortig middel. Het is veel werk en dus kostbaar om een dit bruidsboeket te maken.

 

Als je geen boeket wilt, heeft u ruime keuze aan andere vormen van bloemen op uw bruiloft:

  • Losse bloem: als moderne variant op het bruidsboeket kunt u één of enkele losse bloemen in uw handen dragen. Bijvoorbeeld een orchidee of amaryllis.
  • Armcorsage: middels een bandje of met behulp van draad worden bloemen om uw pols en/of arm bevestigd. Zie Inspirerend bruidswerk voor voorbeelden. Een armcorsage is ook praktisch: het is gemakkelijk draagbaar voor u tijdens het feest na de ceremonie.
  • Haarcorsage: er kan een bloemwerkstukje of een bloemenkroon in uw haar worden bevestigd. Ook losse bloemen in het haar zijn prachtig.
  • Bloemen op kleding: draagt u een sluier? Vraag uw Fleurop bloemist welke bloemen hierin gestoken kunnen worden. Mogelijk biedt ook uw jurk mogelijkheden voor verwerking van bloemen.

Gerelateerde bruidsboeket pagina's:

Gerelateerde bloem pagina's
Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten