Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Zamioculcas kamerplant

De zamioculcas is een tamelijk jonge kamerplant. De zamioculcas wordt namelijk pas sinds 1996 gekweekt. Het is een exotische plant die steeds meer ziet. Niet zo gek, want de plant is mooi en blijft mooi, ook als je geen groene vingers hebt. De verzorging van deze gemakkelijke plant:

  • Weinig water, droge lucht, weinig licht, insecten; de zamioculcas kan het allemaal hebben. Zo krijgt de kamerplant graag matig water en liever te weinig dan teveel. Ideaal voor mensen die niet goed zijn met planten én een praktische plant voor op kantoor!
  • Een andere naam voor de zamioculcas is kamerpalm. De plant heeft namelijk dikke, een beetje op leer lijkende, glimmende bladeren.
  • Als je de zamioculcas niet verwaarloost maar bijvoorbeeld eens per maand bemest, zal de plant flink groeien. Wil je ‘m klein houden, verpot de plant dan niet, maar laat ‘m in dezelfde pot staan. Let op als je de zamioculcas in een andere pot zet: de plant is giftig!
  • De gekweekte zamioculcas bloeit helaas zelden, maar is dat wel het geval: de bloemen hebben wat weg van aaronskelken, want van die familie maakt de zamioculcas deel uit.
  • Van oorsprong komt de zamioculcas uit de tropen van Oost-Afrika. Daar groeit de plant op rotsachtige grond.
  • Er groeien uit ondergrondse worteltakken weleens lange stengels. Sommige mensen zetten die ter decoratie in een vaas, zoals men ook wel doet met lucky bamboo.
Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten