Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Orchidee (Phaleanopsis)

De phaleanopsis is een plant die beter bekend is onder de naam orchidee. Het zijn bijzondere planten met bloemen die vrijwel iedereen schitterend vindt. Wat je wilt weten over de kamerplant phaleanopsis/orchidee:

  • Zet de orchidee in de zomer op een halflichte plek, dus op het oosten, westen of noorden. In de winter wil de phaleanopsis graag meer licht hebben, dus kies dan voor een plek in de vensterbank op het zuiden.
  • In de zomer hoef je de phaleanopsis niet veel water te geven: laat de grond een beetje indrogen en geef daarna pas weer water. Belangrijk: laat overtollig water uit de pot lopen. Is het lang zonnig en droog? Geef je orchidee dan iets meer water.  In de winter heb je het nog gemakkelijker qua verzorging: geef nog minder water, maar zorg wel dat dit lauw in plaats van koud is.
  • Wat als je orchidee is uitgebloeid? Als de tak waaraan de bloemen zaten er nog goed uitziet, kun je die aan de plant laten zitten. Mogelijk groeit dan na enkele weken op een van de knopen/ogen een nieuwe bloemtak. Zie je na twee weken nog geen nieuwe tak verschijnen, knip de tak dan af boven de tweede knoop.
    Als je phaleanopsis niet geen goede conditie heeft, kan het toch gebeuren dat ‘ie na zo’n 3 maanden opnieuw gaat bloeien.
  • Zet de orchidee in een ruimte met een temperatuur tussen 16 en 22 graden. Heeft je phaleanopsis gebloeid? Zet ‘m dan drie weken op een koelere, maar lichte plek. Zorg ervoor dat zes weken de temperatuur ’s nachts niet boven de 16 graden komt, want dan wordt de groei van een nieuwe tak en dus bloei bevorderd. Kun je meteen op je stookkosten besparen: ’s nachts de verwarming uit is tenslotte goed voor je orchidee!
  • Je hoeft een orchidee niet perse mest te geven. Doe je dat wel dan blijft je orchidee wel mooier. Geef in de zomer en tijdens de bloei eens in de drie weken mest. In de winter kun je eens per vier weken een kleinere hoeveelheid mest geven.
foto
Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten