Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Orchidee

De Phaleanopsis is een plant die beter bekend is onder de naam Orchidee. Het zijn bijzondere planten met bloemen die vrijwel iedereen schitterend vindt. De Orchidee is er ook als snijbloem: een lust voor het oog!

Wist u dit over de Phaleanopsis / Orchidee?

 • Orchidee kan meerdere keren per jaar bloeien. Soms duurt een bloeiperiode wel een half jaar!
 • Er zijn heel veel Orchideesoorten. De meest voorkomende zijn roze en wit. Veel Phaleanopsis hebben een prachtige tekening op hun bloembladen.
 • Phaleanopsis wordt ook wel Vlinderorchidee genoemd. Dat komt hier vandaan: de Latijnse woorden 'Phalaina' en 'opsis' die samen Phaleanopsis vormen, betekenen respectievelijk 'nachtvlinder' en 'gelijkend'. Ofwel: de Orchidee lijkt op een vlinder! 
 • Orchidee staat in de zomer graag op een halflichte plek waar de zon niet direct komt, dus op het oosten, westen of noorden. In de winter wil de Phaleanopsis graag meer licht hebben, dus kies dan voor een plek in de vensterbank op het zuiden.
 • In de zomer hoeft u de Orchidee niet veel water te geven: laat de grond een beetje indrogen en geef daarna pas weer water. We hebben ons laten vertellen dat een gesmolten ijsklontje genoeg vocht voor een week bevat. Da's nog eens een makkelijke manier van watergeven!
 • Wat belangrijk is om te weten: de Orchidee houdt niet van teveel nattigheid. Blijft er water in de pot staan? Laat dit er dan uitlopen. U kunt er ook voor kiezen om de kluit van Phaleanopsis vijf minuten onder te dompelen. Laat 'm uitlekken en zet 'm daarna terug in de pot. Zo voorkomt u dat uw Orchidee natte voeten houdt.
 • Is het lang zonnig en droog? Geef de Orchidee dan iets meer water. 
  In de winter laat Orchidee zich nog gemakkelijker verzorgen: geef de plant nog minder water dan in de zomer. Zorg dat dit lauw in plaats van koud is.
 • Wat als uw orchidee is uitgebloeid? Als de tak waaraan de bloemen zaten er nog goed uitziet, kunt u die aan de plant laten zitten. Mogelijk groeit dan na enkele weken op een van de knopen/ogen een nieuwe bloemtak!
  Ziet u na twee weken nog geen nieuwe tak verschijnen, knip de tak dan af boven de tweede knoop.
  Als uw Phaleanopsis geen goede conditie heeft, kan het toch gebeuren dat ‘ie na zo’n drie maanden opnieuw gaat bloeien.
 • Zet de Orchidee in een ruimte met een temperatuur tussen 16 en 22 graden. Heeft uw Phaleanopsis gebloeid? Zet ‘m dan drie weken op een koelere, maar lichte plek. Zorg ervoor dat zes weken de temperatuur ’s nachts niet boven de 16 graden komt, want dan wordt de groei van een nieuwe tak en dus bloei bevorderd. Kunt u meteen op stookkosten besparen: ’s nachts de verwarming uit is tenslotte goed voor uw Orchidee!
 • U hoeft een orchidee niet perse mest te geven. Doet u dat wel dan blijft een Orchidee wel mooier.
  Wilt u een Phaleanopsis bemesten? Geef dan in de zomer en tijdens de bloei eens in de drie weken mest. In de winter kunt u eens per vier weken een kleinere hoeveelheid mest geven.
Vanaf € 22,95
Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten