Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

De calathea kamerplant

De calathea is een schitterende kamerplant met een hoge decoratieve waarde vanwege de fraai gestreepte en gestipte  bladeren. Sommige soorten bloeien tevens. De calathea is helaas niet de gemakkelijkste plant, maar: jouw goede verzorging zal vruchten afwerpen. Hoe ga je om met deze calathea?

  • Eerst een bijzonder feitje: de calathea sluit ’s nachts de bladeren en opent die in de morgen! Daarom wordt de calathea ook wel ‘living plant’ genoemd. Dit is mogelijk door een klein ‘gewricht’dat tussen het blad en de steel zit. Licht beweegt de gewrichtjes en dus de bladeren van de calathea.
  • Calathea’s zijn een prachtige sierplant. Grote calathea’s staan luisteren een hal, je kantoor of je werkkamer thuis op. Het echter is erg belangrijk de calathea op een tochtvrije, lichte plek in de (half)schaduw te zetten. Zorg dat de plant uit de zon staat.
  • De calathea heeft het ’s nachts graag een beetje koeler (niet onder 15 graden).
  • De calathea is een tropische plant die van oorsprong in onder andere Brazilië groeit. Een hoge luchtvochtigheid wordt dus gewaardeerd; je kunt daarom af en toe sproeien. Laat de potgrond niet volledig uitdrogen, maar let op: restwater onderin de pot betekent natte wortels en daarvan houdt de calathea ook weer niet. Regelmatig, maar matig water geven dus!
  • Verzorg je jouw calathea goed, dan krijgt de plant steeds weer nieuw blad. Heeft de plant het niet naar z’n zin, dan krullen en verdrogen de bladeren en groeit ‘ie niet meer.
Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten