Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Anthurium

Ouderwets wordt weer nieuwerwets: een tijdlang werd de anthurium een ouderwetse kamerplant gevonden. Maar de anthurium is terug; een mooie kamer- of kantoor plant met bloemen in diverse kleuren! Hoe verzorg je de anthurium, wat moet je wel en niet doen?

  • Heeft jouw anthurium glimmend blad en geeft de plant veel nieuwe bloemen? Dan mag je ervan uitgaan dat de anthurium het naar de zin heeft.
  • De anthurium komt van oorsprong uit Zuid-Amerika. De naam anthurium is afgeleid van Anthos en Oura. Die woorden staan voor ‘bloei’ en ‘staart’. Kijk naar de bloemen en je ziet dat de naam heel goed bij de plant past!
    Er zijn veel andere namen voor de plant in gebruik, zoals Cresto de Gallo wat hanenkam betekent. In China gebruikt men Bullshead en in andere landen ook wel Flamingo bloem.
  • De anthuriumsoort werd in 1876 ontdekt door Eduard André in Colombia en Ecuador. Deze man bracht bijvoorbeeld ook de orchidee naar Europa.
  • Een anthurium heeft niet al teveel water nodig, maar krijgt het wel graag met regelmaat. Geef zo’n 2 keer per week dezelfde hoeveelheid lauw water. Zorg er, zeker ’s zomers, voor dat de kluit vochtig blijft. ’s Winters is eens per week bewateren genoeg.
  • De anthurium is gekweekt in de kas. Daarom wordt de plant erg blij als je de bladeren afneemt met een natte doek of het blad besproeit.
  • Zet je anthurium op een lichte plaats, maar voorkom dat de plant in de zon staat. ’s Winters is een koelere plek fijn voor de anthurium. Als je de anthurium op een te donkere plek zet, zal de plant minder bloemen geven.
  • Bemesting toepassen? Eens per zes weken plantenvoeding geven is voldoende. Verder staat de anthurium graag in speciale anthuriumaarde.
  • Oud blad en oude bloemen van de anthurium verkleuren na een tijdje. Dan kun je ze er gemakkelijk uithalen. Als je de plant goed verzorgt, krijgt je anthurium ieder jaar nieuwe bloemen. Nadat je de plant een tijdje koeler hebt gezet en iets minder water hebt gegeven (winterperiode) geeft de anthurium meestal weer opnieuw bloemen.
Vanaf € 24,95
Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten