Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Pioenroos

U kent de Pioenroos, ook vaak kortweg Pioen genoemd, vast wel. De naam ‘Pioenroos’ suggereert dat deze schitterende bloem onderdeel is van de rozenfamilie, maar nee, Pioen valt onder de Paeoniaceae-familie. Een familie van net zulke mooie bloemen als de Roos!  

Van lelijk eendje tot zwaan

De symbolische betekenissen weelderigheid en overdaad zijn Pioenroos op het lijf geschreven. Er zijn niet veel planten die zulke indrukwekkende bloemen tevoorschijn toveren. Daarmee vergeleken is de Pioenroos in knop nog maar een lelijk eendje. Toch straalt de bloem in dat stadium al kracht uit. Zodra de bloei doorzet, is het alsof er een explosie plaatsvindt: de Pioen zal u verrassen met een ongelooflijke hoeveelheid delicate blaadjes. Er komt een betoverende zwaan tevoorschijn! Misschien is dit wel de reden dat de Pioenroos wordt beschouwd als teken van liefde, geluk, gezondheid, voorspoed en bloeiende romantiek.  

Veel variaties

De Pioenroos is in veel variaties verkrijgbaar. Waarschijnlijk kent u de enkelbloemige soorten in rozetinten wel die schitterend zijn in hun eenvoud. Maar er zijn ook Pioenen die bij het ontvouwen van de blaadjes meerdere kleuren tevoorschijn toveren!

Geur van Pioen

Wist u dat Pioenen verschillende geuren afgeven? De ene Pioen geurt zoet als honing, terwijl andere varianten een citrusachtige lucht verspreiden en weer andere soorten doen denken aan het aroma dat rozen afgeven.

Wanneer is Pioen te koop

Wanneer de Pioenroos verkrijgbaar is, is erg afhankelijk van het weer. Wij zien deze bloem dan ook als een cadeau van de natuur. Over het algemeen is de prachtige Pioen in mei en juni verkrijgbaar. Dan bloeit de bloem het mooist. We houden het scherp voor u in de gaten en bieden u verchillende pioenboeketten aan in onze online bloemenwinkel zodra het seizoen is aangebroken.

Verzorging van Pioenroos

Snij een stukje van de steel af en zet de bloemen op schoon water met snijbloemenvoedsel. Voeding wordt uiteraard geleverd bij boeketten die worden bezorgd en die u koopt bij uw Fleurop bloemist. Ververs het water na 3 dagen en voeg nieuwe voeding toe. Vraag eventueel extra voeding aan uw lokale Fleurop bloemist.

Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten