Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Zondag op tv: Schoner Nederland

19 November 2015 om 03.37 uur
Zondag op tv: Schoner Nederland

Fleurop werkt mee aan een Schoner Nederland!

Duurzaamheid op tv

Henk Houweling, Fleurop bloemist en duurzaamheidsvoorvechter van het eerste uur, is zondag 22 november ± 13.15 uur te zien in het televisieprogramma Schoner Nederland. Hij vertelt hoe de Barometer Duurzame Bloemist en de barometer-tool Fleurop bloemisten helpen bij maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Duurzaam als maatschappelijk thema

Verduurzaming is een belangrijk maatschappelijk thema. De consument is tegenwoordig meer en meer bezig met de vraag "Waar komt dit product vandaan?"

Om verduurzaming in de bloemenbranche te stimuleren, is het certificaat Barometer Duurzame Bloemist in het leven geroepen. Hiermee kunnen bloemisten bewijzen dat zij een duurzame bedrijfsvoering en inkoop hebben.

Dit certificaat wordt beheerd door SMK, een organisatie die streeft naar verduurzaming in diverse branches. Fleurop wil aangesloten bloemisten ondersteunen bij duurzaam ondernemen en zocht de samenwerking met SMK. In samenwerking werd een tool voor bloemisten ontwikkeld en een bijdrage geleverd aan tv-programma Schoner Nederland.

Tool helpt

Fleurop bloemisten blijken vaak al behoorlijk duurzaam te werken zonder dat zij dit in de gaten hebben. De onlangs geïntroduceerde Barometer-tool van Fleurop maakt voor aangesloten bloemisten snel duidelijk waar zij staan en wat zij moeten doen om gecertificeerd te worden. De tool maakte Fleurop in samenwerking met SMK zodat de stap naar duurzamer werken en certificering kleiner is voor bloemisten.

Duurzame Fleurop bloemisten

Deze week ontving Den Daas Bloemsierkunst uit Zaandam het Barometer Duurzame Bloemist-certificaat. Net als Alpina uit Den Haag, te zien in de uitzending van Schoner Nederland, behaalde Den Daas het certificaat met behulp van de Barometer-tool van Fleurop. In totaal hebben nu 13 Fleurop bloemisten een Barometer-certificaat. Een aantal op trots om te zijn; slechts 26 bloemisten in Nederland hebben dit duurzaamheidscertificaat.

Kijk ook op

www.schonernederland.tv Twitter: @SchonerNL_RTL4 Facebook: @SchonerNL

www.barometerduurzamebloemist.nl Twitter @barometerbloem

Waarom Fleurop

Daarom Fleurop

Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten