Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Woonplant van de Maand oktober – Cambria

14 September 2011 om 12.38 uur
Woonplant van de Maand oktober – Cambria

Makkelijke orchidee

De Cambria is een makkelijk te verzorgen orchidee. Juist als je deze kamerplant een beetje verwaarloost, krijg je er prachtige, grillige bloemen voor terug. De orchidee heeft verder een redelijk lichte standplaats en af en toe wat water nodig. De bloemen van de Cambria orchidee hebben vurige, felle kleuren waarvan je zeker zult genieten. Ook de groene stengels met bladeren dragen bij aan het exotische uiterlijk van deze plant. Bijzonder aan deze Cambria orchidee is dat onderzoek van TU Delft heeft uitgewezen dat je, als je kijkt naar een Cambria, beter lastige problemen kunt oplossen. Interessante bijkomstigheid!

Cambria orchidee van oorsprong

De Cambria is ontstaan door verschillende orchideeengeslachten van over de hele wereld te kruisen. Dit verklaart de veelheid aan vormen en tinten waarin je de Cambria kunt kopen. Heel veel orchideeen zijn al honderden jaren oud, de Cambria daarentegen is nog tamelijk jong. Zo rond 1900 was de eerste Cambria een feit. Vanaf toen groeide het aantal varianten en werd de kamerplant steeds populairder.

Fotobijschrift
Woonplant van oktober, Cambria

Bron: Bloemenbureau Holland  Dit is het marketingbureau voor de Nederlandse sierteeltbranche, opgericht voor en door de sierteeltsector. Via promotie laten BBH de consument zien en ervaren dat bloemen en planten bijzonder zijn en het leven verrijken.

Waarom Fleurop

Daarom Fleurop

Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten