Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Woonplant van de maand december: hyacint

01 December 2011 om 03.27 uur
Woonplant van de maand december: hyacint

De hyacint: een bolgewas waarvan je zou denken dat het typisch Nederlands is. Van oorsprong is de hyacint echter mediterraan: hij werd in eerste instantie geteeld in het Middellandse Zeegebied en daarna in Frankrijk. De hyacint bloeit uitbundig met heel veel kleine bloempjes in kegelvorm op een stevige frisgroene steel. Daarbij geurt de hyacint heerlijk. Daarvan fleuren je woonkamer en jij dus wel op! Zijn naam is afgeleid van een mythe over Hyacinthus.

Verzorg je hyacint
Verzorging van je hyacint is gemakkelijk: eigenlijk hoef je ‘m alleen regelmatig water te geven. De hyacint is namelijk een plant die zich in elke ruimte prima voelt. De dichte bloementros van de hyacint wordt soms te zwaar voor de steel. Een klein beetje ondersteuning van de lange bloemstelen is soms wenselijk. Meer hoef je niet te doen om te genieten van deze vrolijk makende bloemenpracht.

Fotobijschrift: woonplant van december, Hyacint

Bron: Bloemenbureau Holland  Dit is het marketingbureau voor de Nederlandse sierteeltbranche, opgericht voor en door de sierteeltsector. Via promotie laten BBH de consument zien en ervaren dat bloemen en planten bijzonder zijn en het leven verrijken.

Waarom Fleurop

Daarom Fleurop

Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten