Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Martin Groen in top 10 World Cup

16 Juni 2015 om 11.19 uur
Martin Groen in top 10 World Cup

Alex Choi uit Zuid-Korea mag zich de beste bloemist ter wereld noemen. Hij won zaterdag 13 juni de Fleurop-Interflora World Cup 2015. In deze gladiatorenstrijd om de belangrijkste titel uit de florale industrie eindigden Neil Whittaker uit Groot-Brittannië en Pirjo Koppi uit Finland op de respectievelijk tweede en derde plaats. Voel de emotie die bloemen in zich hebben: bekijk de 5 minuten durende videocompilatie van de Fleurop-Interflora World Cup 2015. U krijgt een prachtig totaalbeeld van de belangrijkste wedstrijd in de florale sector.

Martin in halve finale

Martin Groen uit Nederland haalde met negen kandidaten uit Brazilie, Duitsland, Finland, Groot-Brittannië, Japan, Noorwegen Turkije, Zuid-Korea en Zweden de halve finale en mag daarmee zich tot de top 10 beste bloemisten ter wereld rekenen (zie foto).

Bloemen: feest voor oog en zintuigen

De Fleurop-Interflora World Cup 2015 vond plaats van 11 tot en met 13 juni in Berlijn. De allerbeste bloemisten uit 26 landen namen deel aan 's werelds belangrijkste wedstrijd in de groene sector. Bezoekers werd een feest voor het oog en de zintuigen geboden dankzij de oogverblindende florale meesterstukken in onverwachte vormen op levensgroot formaat werd de Berlin Arena omgetoverd in een adembenemende, geurige kleurenzee.

Kijk mee naar het wereldkampioenschap voor bloemisten

De Fleurop-Interflora World Cup kreeg de nodige aandacht. Kijkt u mee!

Thema's

Het thema van het wereldkampioenschap voor bloemisten was 'vrijheid' passend bij metropool Berlijn, een stad die er getuige van is dat het streven naar vrijheid muren kan afbreken en de grootste barrieres overwint.

Tijdens de eerste twee dagen van het evenement verwerkten de 26 deelnemers dit thema in drie arrangementen: '100% persoonlijk', '100% handgebonden' en '100% organisch' (foto's: items Martin Groen). Daarnaast toonden zij hun vakmanschap in de diverse verrassingsopdrachten waarbij een beroep wordt gedaan op spontane creativiteit, snel en precies werken.

Het winnende bloemwerk dat Alex Choi op 13 juni tijdens de finale live op een podium in 45 moest maken, had als thema 'de film The Metropolis'. Deze duitse science fiction film uit 1927 leverde futuristisch bloemwerk van de vijf finalisten op.

Over Fleurop-Interflora World Cup

De Fleurop-Interflora World Cup vindt steeds ergens anders plaats. Vijf jaar geleden in Shanghai, daarvoor onder andere in Melbourne, Amsterdam en Stockholm. Het wereldkampioenschap was toegankelijk voor zowel bloemisten als consumenten.

Nederland in top 10 wereldranglijst

Wij zijn ongelooflijk trots op Martin Groen, Fleurop bloemist uit Workum. Hij verdedigde Nederland in de strijd om de wereldtitel, eindigde in de halve finales en behoort dus tot de top 10 bloemisten van de wereld. Martin na afloop van het wereldkampioenschap: 'De adrenaline gierde de afgelopen dagen door mijn lijf. Het was enerverend, maar fantastisch. Ik had natuurlijk graag in de finale gestaan en gewonnen, maar ik heb mijn best gedaan en werk neergezet waar ik 100% achter sta. Ik vind dat ik een mooie prestatie heb geleverd. Deze World Cup is een geweldige ervaring waarop ik mijn leven lang met een goed gevoel en trots kan terugkijken.”

Deelnemers

Alle Fleurop-Interflora World Cup-deelnemers zijn Fleurop-Interflora bloemist en meesters in hun vak. De 26 bloemisten hebben jarenlange wedstrijdervaring, enkelen voorzien koninklijke families van bloemen, terwijl anderen beroemd zijn in hun thuisland door tv-optredens. Martin Groen, Fleurop bloemist en deelnemer namens Nederland, geeft over de hele wereld demonstraties en verzorgt opzienbarend bloemwerk op beurzen en tentoonstellingen. Onlangs nog was hij actief op een groot bloemenfestival in Azerbeidzjan, Floralia in België, de Hortiflora Expo in Ethiopië en de World Floral Expo in de USA.

Over de sponsoren

De deelname van Martin Groen aan de Fleurop-Interflora World Cup 2015 werd mede mogelijk gemaakt door deze organisaties:

  • Smithers-Oasis is een toonaangevende producent en verhandelaar van het OASIS® steekschuim, OASIS® steekschuim gerelateerde producten en de Floralife® naoogst- en kweekproducten voor de bloemenindustrie, Oasisfloral.nl
  • FloraHolland versterkt de Nederlandstalige bloemisten en tuincentra door deze te ontzorgen middels een krachtig inkoopkanaal. Deze bestaat uit een sterk aanbod op de fysieke Bloemistenklokken op de locaties Naaldwijk en Eelde met reguliere, maar ook bijzondere producten. Meer informatie: www.floraholland.com/bloemist.
  • In 1911 besloten kwekers de handen ineen te slaan om hun producten zo goed mogelijk in de markt te zetten. Sindsdien is de coöperatie uitgegroeid tot een mondiale marktplaats. FloraHolland.com
  • VBW is de ondernemende brancheorganisatie voor bloemisten in Nederland. VBW heeft als doel haar leden te ondersteunen bij het realiseren van rendementsverbeteringen en biedt hiervoor diensten op maat aan. VBW vertegenwoordigt ruim 60% van de omzet in de markt. VBW.nu.
  • G-fresh is een organisatie mede opgericht door toonaangevende Nederlandse snijbloemenkwekers,
    die de bloemist via hun regionale G-fresh dealer toegang geeft tot het directe aanbod van 100% gegarandeerd verse bloemen, milieuvriendelijk gekweekt, direct uit de kas van de kweker. G-fresh.nl
  • Alflora.nl is dé groothandel in bloemisterij-artikelen. Bloemisten, workshophouders, tuincentra en aanverwante branches kunnen bij Alflora terecht voor alle basismaterialen, verwerkartikelen en decoratie die zij nodig hebben om creatief te zijn en hun business te runnen. Daarnaast speelt Alflora in op de trends en bieden wij elk seizoen een collectie aan waarmee de bloemist als vakman het verschil kan maken en zijn klanten kan verrassen.
  • Fleurop bezorgt in Nederland al ruim 90 jaar, sinds 1921, bloemen met een boodschap. Fleurop Interflora Nederland is de grootste bloemenverzendorganisatie van Nederland. Er zijn zo'n 1.200 bloemisten in Nederland aangesloten. Wereldwijd zijn dat er 40.000 in 140 landen. Via Fleurop Interflora worden jaarlijks miljoenen boeketten over de hele wereld verstuurd.

Waarom Fleurop

Daarom Fleurop

Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten