Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Koningsdagboeketten: kroon op het werk

24 April 2015 om 08.41 uur
Koningsdagboeketten: kroon op het werk

Fleurop bloemist Armand verzorgt de boeketten die op Koningsdag aan Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima en hun gevolg worden gegeven. "Een hele eer en een kroon op mijn werk," aldus Armand.

Koningspaar bezoekt regio Dordrecht

Dit jaar vindt de eerste koningsdag 'nieuwe stijl' plaats in Dordrecht. De stad heeft een kleurrijk programma opgesteld voor de komst van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima op Koningsdag maandag 27 april. Uiteraard krijgt het koningspaar bloemen. Daarvoor zijn Dordtse bloemist Armand van Erica vof en zijn team druk in de weer.

Hoe het zo kwam

Een trotse Armand vertelt: "Toen ik hoorde dat het koningspaar naar onze stad komt op 27 april heb ik direct aan de gemeente laten weten dat ik graag de boeketten wil verzorgen. Meer bloemisten bleken dit gedaan te hebben. Toch mag ik het nu doen. Misschien omdat de gemeente mijn klant is, misschien omdat ik de oudste Dordtse bloemist ben (sinds 1935). Ik weet het niet, maar ik vind het een enorme eer!" Armand zit al heel wat jaren in het vak en ziet dit als een kroon op zijn werk.

Voorbereiding koninklijke boeketten

Enthousiast vertelt Armand dat er heel wat bij komt kijken. Hij heeft een oriënterend gesprek gehad met de gemeente. Daarin zijn bijvoorbeeld vereisten met betrekking tot het gewicht en aantal bloemen doorgegeven. Op basis van de briefing maakte hij een proefboeket. Daarvan zijn foto's naar het koninklijk huis gegaan en zijn wijzigingen aan Armand doorgegeven, zodat hij een tweede proefboeket kan maken.

De boeketten voor het gevolg van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima maakt Armand samen met zijn zeskoppige team. "Op zondag 26 april gaan we aan de slag. De samenstelling van die boeketten baseren we op het boeket voor de Koningin. Zelfs mijn stagiaires van Wellant College Dordrecht werken mee. Een gouden kans natuurlijk," vertelt hij met een lach.

Publiciteit

Armand vertelt dat de opdracht hem de nodige publiciteit oplevert. Zo komt SBS 6-programma Hart van Nederland op zondag 26 april filmen als team Erica de boeketten maakt. Verder stond hij in een Chinese krant (uitgave voor Chinese Nederlanders), een Surinaamse krant en wordt hij regelmatig door klanten gefeliciteerd. TV Rijnmond heeft Armand gevraagd om in hun Koningsdaguitzending een toelichting te geven op de boeketten.

Om Dordrechtenaren de kans te geven ook van een koninklijk boeket te genieten, adverteert Armand in de lokale krant met deze actie: op 28 april verloot hij vijf replica's van het boeket voor Koningin Maxima. Hoe dat boeket eruit ziet kan hij natuurlijk nog niet verklappen. We zullen het zien op 27 april!

Waarom Fleurop

Daarom Fleurop

Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten