Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Gladiool en de Vierdaagse...

15 Juli 2014 om 01.12 uur
Gladiool en de Vierdaagse...

De Gladiool kent u misschien beter als ‘zwaardlelie’. Gladiool is afgeleid van het Latijnse woord ‘gladius’ en dat betekent zwaard.

Betekenis Gladiool

De Gladiool kent u misschien wel van de uitdrukking ‘De dood of de Gladiolen’ die ontstond in de Romeinse tijd. Gladiotoren vochten letterlijk om de dood of Gladiolen: de winnende gladiator werd bedolven onder de Gladiolen.

Deze maand zien we Gladiolen op de Nijmeegse Vierdaagse. Op de laatste dag beloont het publiek langs de wandelroute de wandelaars met Gladiolen. De weg naar de finish wordt op deze dag zelfs Via Gladiola genoemd!

De uitdrukking en de Gladiool spelen dus nog altijd een rol in de sport. Dat is geen toeval. De bloem symboliseert namelijk trots, overwinning, bemoediging en kracht.

Wilt u Gladiolen aan iemand cadeau doen? Vraag ernaar bij uw lokale Fleurop bloemist!

Veel varianten

De Gladiolus is een vaste plant en staat dus ook prachtig in uw tuin. Daarnaast vindt u de Gladiool als snijbloem bij de bloemist. Er zijn heel veel soorten, wel zo’n 260! U vindt de Gladiool in de natuur van Zuid-Afrika, West-Afrika, Azië en Zuid-Europa. De soorten zijn gekruist en daardoor zijn er heel veel verschillende types en kleuren.

Boeket met Gladiool

De Fleurop bloemist kan de Gladiool voor u verwerken in een gemengd boeket of een mooi monoboeket van maken. Wat u wilt! Zoek dichtstbijzijnde bloemist.

Waarom Fleurop

Daarom Fleurop

Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten