Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

Blij van bloemen!

11 Mei 2015 om 01.32 uur
Blij van bloemen!
Als felicitatie, bedankje, hart onder de riem... Als Fleurop bloemisten bloemen bezorgen wordt iedereen blij! En het leuke is: ieder seizoen heeft nieuwe blijmakers voor ons in petto.


Zomerbloeiers

Heeft u ze al gespot? Met de komst van de zon komt u steeds meer zomerbloeiers tegen. Kent u de bijnamen van deze vrolijkmakende zomerbloemen? 
 • Campanula. Bij u misschien beter bekend als Klokjesbloem. Deze naam kreeg de bloem vanwege de grappige klokvormige bloemetjes waarvan aan elke steel een heel aantal zit. Klein geheimpje: bloemisten noemen de Campanula onderling vaak 'pispotje'.  
 • Vindt u de fijne springerige bloemetjes van de Agapanthus ook zo mooi? Deze bloem heeft een stevige steel waaraan veel trompetvormige bloemetjes vast zitten. De Agapanthus heeft ook twee bijnamen: Liefdesbloem Afrikaanse lelie.  
 • Een andere prachtbloem is de paarsblauwe Clematis. Deze bloem heeft voor zover bekend geen bijnaam, maar is wel bijzonder. Het eigenlijk een klimplant die ook als snijbloem verkrijgbaar is. De steel van deze bloem is door z'n oorsprong heel fijntjes en vaak bochtig. Heeft u Clematis in uw tuin staan?
 • Phlox is ook een bloem die we wel eens in de tuin aantreffen. Het is een explosie van kleine bloemetjes. De oorspronkelijk Phlox was vlammend purperrood. Vandaar dat de Nederlandse naam 'Vlambloem' is. U zult merken dat de Phlox af en toe bloemetjes loslaat. Niet getreurd: raap deze op en geniet verder. De bloem ontwikkelt steeds nieuwe bloemetjes en gaat dus heel lang mee!
 • Een ware blikvanger: de blauwe Ridderspoor. Het is een statige bloem met de lange stelen waaraan heel veel kleine bloemetjes boven elkaar groeien. De Latijnse botanische naam is Delphinium. Deze benaming verwijst naar de bloemknoppen die in de verte iets weg hebben van een dolfijn. Delphinium is afgeleid van het Latijnse woord voor dolfijn.


  Online zomerbloemen kopen

 • Klokjesbloem Campanula als cadeau laten bezorgen? Bekijk boeket Leuk, te bestellen vanaf € 14,95.
 • De Agapanthus vindt u in boeket Mei (vanaf 19,95) en boeket Verrassing inclusief vaas vanaf € 24,95.
 • Een groots cadeau met Clematis is boeket Primadonna. Verkrijgbaar vanaf € 44,95.
 • In boeket Pastel, vanaf € 17,95, vindt u Phlox in zachtroze.
 • Al vanaf € 19,95 laat u boeket Provence met daarin de opvallende blauwe Ridderspoor bezorgen.
  Alle boeketten bekijken die Fleurop bloemist kan thuisbezorgenbezorgen: Compleet assortiment Fleurop boeketten.
 • Waarom Fleurop

  Daarom Fleurop

  Laden even geduld aub ...
  Laden even geduld aub ...
  Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Sluiten