Thuiswinkel Waarborg
Vragen? Bel de klantenservice
0900 15 01 (geen extra kosten)
ma. t/m vr. 8.30 - 17 u & za. tot 12.30 u
Uw winkelwagen is leeg

17 januari: gratis tulpen plukken in Amsterdam

15 Januari 2015 om 08.44 uur
17 januari: gratis tulpen plukken in Amsterdam

Kom tulpen plukken

Op 17 januari kunt u vanaf 13.00 uur in Amsterdam gratis tulpen komen plukken uit een speciaal aangelegde pluktuin. Naar verwachting is de tuin van ruim 200.000 tulpen op de Amsterdamse Dam tegen 16.30 uur leeggeplukt.

Komt dat zien

Wilt u alleen komen kijken? Er is een speciale 'kijkbrug' om alle kleurrijke tulpen en blije mensen te bekijken. Daar wordt u vrolijk van! Toegang en plukken is gratis!

Jaarlijkse Tulpendag

Nationale Tulpendag wordt sinds 2012 jaarlijks op de derde zaterdag van januari gehouden. Dit is het vierde jaar dat met deze actie het tulpenseizoen officieel geopend.

Naar verwachting zullen wereldwijd meer dan 1,7 miljard Hollandse tulpen het voorjaarsgevoel bij mensen in huis brengen.

Deel blijdschap, geef tulpen

Dit jaar staat het thema: 'Deel blijdschap, geef tulpen' centraal. Daarom wordt het podium gedeeld met het Rode Kruis om aandacht te vragen voor noodhulp in Nederland. In het hart van de pluktuin zal het het symbool van het Rode Kruis te zien zijn. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor de inzet van vrijwilligers.

Over tulpen

Tulpen zijn er in alle kleuren van de regenboog. Veel tulpensoorten zijn tussen januari en april verkrijgbaar. Bestel op fleurop.nl of koop bij uw lokale Fleurop bloemist.

Initiatief van

De Nationale Tulpendag is een initiatief van de Nederlandse Tulpenkwekers (verenigd in Stichting Tulpenpromotie Nederland). Samen met vele vrijwilligers, familie en vrienden leggen zij de pluktuin aan. Met z'n allen wordt er zo op 17 januari een uniek Hollands feestje gebouwd.

(Bron: www.tulpenpromotie.nl)

Waarom Fleurop

Daarom Fleurop

Laden even geduld aub ...
Laden even geduld aub ...
Fleurop.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Sluiten